Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Friday, December 27, 2013

Bila awak takde..

hai semua..

 Lama tak update ape2..sejak2 busy study nie..smpai sekarang..sekarang dh study week..next week final..tp study pon tak lagi..mood hilang..semua hilang..tambah2 bila dia jugakk hilang..aku hilang arah..

  Dia yang aku selalu cerita tuh..kiteorg okay..smpai satu hari..12/11/2013..aku ingat last msg kiteorg..lepas tu die dah deactive fb die..sasau aku cari die..ingtkan sekejap je..tp smpai sekarang 28/12/2013 die still tak activekan smula fb dia..giler aku kan..terkesan jugak aku..mula2 tu i'm cryingg every night think of the lost.macam mne die..kenape die buat mcm nie..aku tanya semua org..takde yg tau..atau ade yg tau tp buat2 xtau..takpe lahh..aku terima..dia tak nak terima aku,aku terima..tp die dah risaukan semua orang..yang paling tak tahan part org cerita pasal die yang aku pon tak tau btol ke tak..aku mmg kenal die tp tak lah sepenuhnya..cerita macam2 nie buatkan kepercayaan aku goyah..aku nak percaya siapa aku pon xtau..kawan2 dia tnye aku mane die pergi.aku pon xtau nk jwab mcm mane.aku pon xtau sbb die..n aku pon tgah mencari dia..jadi,aku jawab yg termampu je.
  Kalau die kembali??aku nak tanya dia satu2,banyak perkara yang aku nk cerita..bnyak benda aku nak tau.yg paling penting aku rindu dia sangat2..sekarang aku dah boleh terima tp kadang2 akan dtg satu masa yang aku terlalu rindukan dia smpai air mata aku keluar lagi..bnyakk dh membazir tu..de org suh aku move on.aku cuba tp aku tak dpt buang die..aku takleh nk cuba sayangkan org lain bila aku dh syg kt seseorg tu..susahh untuk aku buat mcm tu..ermm :'(
     Aku penah janji dgan dia nak tnggu dia..smpai skarang aku tnggu dia..aku tnggu siang,mlam,pg,ptg..kalau awak baca nie..awak tau sape..saya de fb awk je..yg lain sume xde..sy xtau nak cari awk mcm mne..awak jauh dekat sana..please come back..without u i fell empty..kenape u buat mcm nie..i xtau..perlu ke smpai mcm nie..u tau i mcm mne kan..i terima u seadanya..jangan pergi mcm nie..u lukakan i sangat2..
  
  Baca semua conversation kita,tgok gmbar u buat i sedih sorang2..nnti dtg balik tau..take care.. :)

Wednesday, October 9, 2013

I am a student again..

Salam semua...

       Lama giler aku tak update blog kan??haha...bukan malas..tpi sejak entry sedih2 je beberapa kali kuar..aku takde idea nak update aper..nie baru ader idea semula..banyak dh draft dlam otak nie nak letak dalam blog..tunggu ader mase je..hehe...sorry kawan2..sekarang aku dh study balik..dulu masa rajin update tu pon sebab dah habis matrik..jd penganggur..sekarang dh jadi student semula..

     Nak tau???sekarang aku dah belajar semula dekat uitm shah alam..ha..sape2 yg ader dekat sini nak jumpe dengan aku bleh je..aku suke keluar dengan kawan2 aku nie..sebab bosan duk sini..kawan2 matrik semua jauh..yg ader kt sini pon busy..jd tak nak lah kacau dieorg..aku g lah tambahkan kawan2 baru lagi..haha..kos ape aku ambik??kos pengurusan pembinaan..well.,cita2 aku kan nk jadi arkitek..tpi macam tak leh dpt je dgan result yg ade.so,dpt kos nie pon mcm happy..ape2 je yg berkaitan dgan pembinaan semua aku belajar..termasuk lukis pelan..huhu...giler suke!!

    Jadi..spent time kt sini dah jarang..FB je aku rajin on..blog nie nak update kene ade idea dulu..baru bleh..lpas tuh kene pakai lappy..syok sket nak menaip..maklumlah..kita takde tab (tetibe je) hahaha..harap korang2 brsabar menunggu entry terbaru ye..haha...korang tunggu ke??haha..perasan plak..

tgok gmbar aku untuk lpaskan rindu korang tu..hahah...motif sngat kan??


next update:: --my family--

Sunday, August 18, 2013

Makin lemah ke?

Salam semua..

  Sorry..,hari nie dan bnyak lg post tak seceria dulu..aku ingatkan aku dah cukup kuat untuk terima semua nie..tpi dah seminggu lebih..aku makin lemah..,sakit..tak kuat untuk terima kenyataan..setiap kali sebelum pejam mata.,aku tgok gmbar die..bila terjaga..dia orang pertama aku teringat..kenapa sampai aku jd mcm nie..kita bukan ade ape2..kita cuma kawan..cuma saya yang sayangkan awak lebih dari tu..tpi saya ingatkan takde ape lame2..tapi saya salah..makin sakit semua nie..hurmm.. :'(

  Aku tak pernah mcm nie..even when aku break haritu pon tak sesedih nie..yes!!i know what i feel..am i love u too much?until i get hurt the most?yes..,i tau yg u pnah ckp jgan syangkan u..nnti i sakit..tgok..org dgil kan.slalu kene terima ape2 tindakan yg dh dibuat..aku tak benci die..tpi makin sayang..dan lebih menyakitkan bila aku kene tipu diri aku..yang aku anggap dia hanya seorang kawan..

  Dah lahh..my tears cannot stop..every night..i cry..becoz of u..
Take care all :)


Thursday, August 1, 2013

not even a word

Salam semua..



    Hari nie..hari sedih..sedih sangat tak tahu lah..aku selalu menangis sebab dia..dia yang aku suka tu..yang selalu aku ceritakan tu..kali nie aku sedih..sebab aku akan pergi tinggalkan dia..tak nak kacau dia dah..biarlah dia bahagia...haritu die dah putus..aku pun single..kiteorang rapat..dia anggap aku kawan je..but aku dah tersayang dekat dia..mula-mula..aku tak berani..aku kumpul kekuatan...lepastu bagitau die..die tak cakap ape..tak pergi tinggalkan aku..cuma rasa kiteorang sesuai jadi kawan..aku tau dia sayang lagi ex die tu..takpelah..aku simpan je perasaan ini..perasaan aku..bukan boleh tipu..sakit tahan perasaan sayangkan seseorang bila setiap hari orang tu ada dengan kita..walau bukan depan mata kita.,tapi ada dekat dgan kita..dan aku rasa lain..dia boleh buat aku sedih., dan boleh gembirakan aku semula..dia je..kadang2 aku rindu jugak dekat dia..err..selalu..bukan kadang2...tpi cuma bila tak terkawal..mula aku duduk fikirkan dia..ape yang die buat.,die dah reply msg kt FB aku ke belum..benda2 tu bermain dalam kepala aku..aku macam sasau sorang2...even kiteorang nie just close fren.tpi macam2 kiteorang share..problems,our life and almost everything yg berlaku..sweet tak??haha..dan bile kiteorang mengarut2..mulalah tak leh berhenti..hehe...mcm seronok je kan..seronok..sbb aku leh rapat dgan dia.dengan mcm tuh je..hanya sebagai seorang kawan..biarlah..aku tak nak paksa prasaan dia.hati bukan senang nak paksa..bukan senang jgak nk berubah..aku tak nak dia sedih..aku jaga dia..jangan berani usik dia..mmg kene nnti dengan aku.. :)
   Haritu..aku dah slow talk dengan ex dia..sebab dua2 saling sayang lagi kan..takkan nak break mcm tu je kan..tanpa sedikit pon aku pedulikan perasaan aku yang terhiris,berdarah nie..aku cakap dengan ex dia suruh terima dia..dia sayang sangat..bla,bla,bla..aku g bgtau dia benda same..dengan harapan aku dapat satukan dia semula..no worries..aku agak kuat..tapi lepas tuh memang air mata macam hujan lah turun..hati sakit giler..aku rela..korbankan perasaan sendiri untuk dia..pilihlah siapapun..aku cuba untuk terima..
   
 

  Sekarang..aku dah tau yang dia dah couple semula..not bad..baguslah..aku tumpang gembira walaupun hakikatnya air mata seperti hujan yang turun..ntah bila nak berhenti..sakitnya menipu diri sendiri okay sedangkan tak..sakitnya melihat orang yang kita sayang gembira dengan orang lain..sakitnya tak dapat memiliki..sakitnya menyayangi dalam hati..semoga awak bahagia orang tersayang..selagi perasaan saya ada..saya tunggu awak..cari je lah bila-bila awak nak..sekarang..,saya jarakkan diri dari awak..jaga hubungan elok2..maaf..,tak dapat ada dengan awak sbb benda tu akan buat saya lagi sakit..take care
   :')

Tuesday, July 23, 2013

I made it...for u..

Salam semua...

  Hari nie...ade beberapa quotes atau kata2 jiwang yang aku buat sendiri...semua nie untuk si dia...ehem2...ayat dari hati je nie...ntah lah...terkesan ke tak dalam hati..

  "Sakitnye saya sayangkan awak..sakitnya saya rindukan awak..tapi semua sakit tu saya tahan macam mana saya tahan perasaan saya nie"


"Thanks to the love that breaks me..now I appreciate it more..I love u now but u dont love me..i'm okay..as long as u will be besides me"


"Rasa ini mungkin membunuhku tanpa ku sedari..masa tetap berlalu tapi aku sentiasa menyayangimu..biarkan aku begini walaupun aku mungkin terseksa sendiri"


"Tak mungkin ku dapat capai tanganmu,apatah lagi memiliki hatimu..sungguh aku menyayangimu...saat ku pergi menjauh,aku merindukanmu..sakitnya menahan rasa untukmu" 

Saturday, July 20, 2013

I will stop..

SALAM ~

  Nmpaknye hari nie mood aku kurang sikit okay..ntah lahh...semalam kan ade entry about my one sided love..oohh...tragik je rase...bukan ape..cuma aku malas..malas dah nak cakap pasal benda tuh...bukann aper..aku bukan nk give up...yes...i can't stop myself from loving u..but i can stop myself from disturbing u..

  Saya tau...awak tak sama mcm orang lain..tpi..kenapa awak jadikan diri awak mcm orang lain..sy kecewa dgan awak..agak kecewa..tp sy dah tak tau nak buat apa or cakap mcm mane dengan awak..sbb sy takkan penah menang...awak slalu ade point nk bantah pe saya cakap..bukan sy xnak lawan...but..saya tak suka lawan kata..so,i just keep silence..diam lebih baik..saya penat nak yakinkan awak..saya penat nak cakap saya sayang awak..masalahnyer sekarang..awak yang tak nak buka pintu hati sendiri..awak tak layak nak derita..i can give the happiness to u...awak pun tau saya mcm mane..tpi..biarlah..saya tak nak paksa..
Dan sebab benda nie...my mood is gone..i'm sad..sangat2 sedih..btol..u can make me smile and u can make me cry..

  Plus dngan benda ape ntah jadi..msg masuk ntah ape2..jd spoil kan mood aku terus..malas nak ambik tau kalau boleh...rasa mcm nak off semua fon..,ttup laptop,simpan dalam beg..no internet,no fb,no texting or no call..can i live like that??
 Sure i will miss u..but...now..mcm nie je lah kita ye...saya cuba tahan diri..takpelah..sakit tu kejap je..lgpun saya dah biasa..


Tambahkan kasih..

Salam semua..,
  

Ha...sesuai kan tajuk dengan gambar nie...btw,sebelum terlupa..SALAM RAMADHAN semua..hari nie dh 11 hari puasa..jap je dh nak raya..

  Mari sambung..,u all kan tau i love someone now..yes..i do..but now..i love a lot..tak tau lah ape yang die dah buat smpai aku jadi mcm nie..hari2 je nak kacau die..bile die hilang..moody day aku..lpas tuh fikiran ke lain..jasad kat lain..haha..kesian2..macam angau tahap ape dah nie..masalahnye..it is just love from one side..not both of us feel the same..only me..should i live and continue to love or give up??

  Aku pernah fikir nak give up..,nk buangkan prasaan untuk die nie..nak pergi dari dia..tpi aku tak boleh..its killing me..mcm mane nak buang kalau bayang diri die ada dalam hidup aku..mungkin..aku tak pasti..sama ada dia akan pilih aku satu hari nanti..atau..pergi dgan orang yang dia sayang..aku tak tau jawapannya..tpi bila saat tu tiba..klau aku yg tak terpilih..aku akan pergi sbb dia..yup..,aku akan sedih..kecewa dan rasa lonely again..urmm..hope that would not happen to me..

 Makin hari..,makin aku sayang dia..smpai satu saat aku terlalu rindukan dia..dia tau..tpi die xleh paksa diri dia..dan aku tak nak jugak dia paksa diri dia..dia lebih berharga..,taknak sakitkan dia..aku sayang dia..sangat2..i can tell that i love but i can push u to love me back..its okay..,i can show my love from my care..,my words and my actions..thats all i can give o u now.. :)
  Today..,i dream of u..susah nak mmpikan awk kan..hehe..tpi sy happy sbb hri nie..ptg td..,mase saya tido sy dapat mmpikan awak..sukenyer..kalau boleh tak nak bangun tido..sbb sy mmpi i'll be yours and u'll be mine  
  My ex come back to me..want me to love again..want us to get back together..tak tau dh nk buat aper..i dont feel the same kat dia lagi..dan my mind..still full of thought about u..saya nie duk fikir kan awak..sy nie btol2 sayang awak...tpi takpe..saya tnggu awakk...okay??take care..


"I love u no matter what..the love develop on its own..from nothing to everything.."
  

Sunday, June 23, 2013

A step away

Salam semua...

   Ermm..ingat tak entry sebelum nie..yang aku sayangkan seseorang tu...well..,sekarang dah tau sebab dia macam cool je ngan aku skang..dia kan sayang kat orang lain..even i care,even i love dia macam mane pun..but..hati dia..aku takleh nak paksa..nope.,bukan kene reject..cuma tak diterima..hurmm..faham kan??biarlah...aku sedih...yup..memang sedih...and i am crying..sebab dia..tapi xpe lahh..ape yang terbaik untuk awak..awak buat je lah ape2..saya mintak maaf sebab sayangkan awak..

   Well..,now its done..aku bukan nak give up..cuma biarlah kita jarakkan hubungan kita nie..saya tak nak sesiapa pun kecewa..done now..urmm... :'(


Saturday, June 22, 2013

I do love u

"TOGETHER TO OVERCOME THE HARDNESS..NOT ONLY US THAT SUFFER MORE BECAUSE OF LOVE"



Salam semua..

   Who i love again??nama dia x payah cakap..bila aku baca blog nie..cukup aku je yang tau sape orang tu..yup.,saya sayang dia..sangat-sangat..eh..,hritu aku ada cakap yang aku patah hati kan??takkan sesenang tu dh lupakan dia..cepat sangat jumpa orang lain..takde lah..bukan aku nie jahat..tapi buat apa tunggu org yg x penah nak hargai kita kan...yang dah pergi tinggalkan kita..urmm..malas nak ingat..too complicated..

     Sejak bila aku fall in love dengan dia??entah..susah nak cakap bila..sbb love even come in a second..without u realise it..tapi kali nie aku rasa memang aku sayang dia..dia kawan aku...kawan yang baik..ada bila aku jatuh sbb heart break haritu..ada setiap masa smpai sekarang...we are getting close everyday..and we have our secret...mula2 memang lah macam takde ape2..but since kiteorang share everything together..so bila dia takde aku rase rindu..rindu nak gaduh,nak gelak...and die slalu happykan aku..sikit pon x penah sakitkan hati aku..kenapa awak layan saya baik sangat??hehe..

    Tapi dia dah berpunya..dia nak kiteorang kawan je..tak nak rosakkan hubungan yang baik nie..mesti korang rase aku jahat kan?tak..aku takkan rosakkan hubungan dia..kalau tu yang buat dia happy..aku rela..takpe..dia berhak untuk bahagia..dengan siapa pun..aku tak kisah langsung korbankan perasaan aku nie..just to see u smile :)
Dulu..dia sayang aku..tp aku tak tau..aku dgan orang lain..jd dia hilangkan diri.mula2 aku sedar dia hilang tp takkan dia suka aku..aku tak percaya..rupa2nya semua tu btul..dia mmg sayang aku..kalau aku tau aku takkan tinggalkan dia dulu..msti dia merana..urmm..banyak kali saya mntak maaf tpi tetap rase bersalah lagi..lepas tu dia ngan org lain..and aku pun..smpai skang..dia ada lg untuk aku..wlaupun lpas aku dah pergi dulu..kalau dari dulu saya tak kecewakan awk,msti sekarang saya tak sekecewa nie..

  Benda tu semua dah jadi..biarlah..aku sayang dia..tak sanggup tgok dia sedih..aku cakap takpe kitaorg jd kwan je..tpi aku layan dia lbih dari tu..dia je xtau..prasaan aku makin syg kat dia..hari2 msti nak borak2 ngan dia..kesian kene layan aku..hehe..sikit pun aku tak nak dia kecewa,terluka,sedih..kadang2 aku sakitkan hati dia..dan benda tu boleh buat aku marah diri sendiri..aku selalu ada untuk dia.. :)

Sekarang,aku rasa dia sedih..sure sangat...cuma dia je tak nak bebankan aku..cakap dia ok..tipu..saya tau awak tipu..tpi saya xnak paksa awak..bila aku tau dia sedih..aku pun sedih..sakit hati saya bila tau awak sedih macam tu..siapa yang buat awak??and makin kerap aku fikirkan dia sekarang..

" i care because i love "
" i think because i miss "

" i want u to be happy,to see ur laugh,to be someone that can make me smile again because i love u "


Tuesday, June 18, 2013

Awakk...saya sakit..

Salam..

Awak...saya harap awak bace blog saya nie.saya nak awak tau yang saya sayang awak sangat-sangat...saya takde tempat nak cakap...kalau saya bagitau awak mesti awak marah saya...saya takde pilihan..blog nie pon cuma luahan perasaan saya je awak...awak..,sejak awak tinggalkan saya..macam2 dah saya buat untuk lupakan awak..saya cuba lupakan awak..tapi makin sakit awak...sampai sekarang..nak dekat sbulan dah kan..tapi saya tak pernah berhenti menangis..maaflah..saya tau awak tak suka..tapi macam tu je saya nak luahkan perasaan saya..saya takleh buat apa2..sakit sangat awak...hurmm..bukan sekejap saya dengan awak..awak kenal saya.,saya kenal awak..kenal sangat2..tapi lepas benda nie jadi..kita macam orang asing.yang tak kenal sesame sendiri..kan??seksa sangat awak..buat macam tuh...awak buat saya macam tu..saya tak salahkan awak..saya pun ada salah jugak...cuma..kenapa ini jalan yang dipilih..

Saya pernah cuba benci awak...sehari je awak...saya benci awak..lepas tuh saya rasa saya tipu diri sendiri..saya tipu semua orang..kenapa saya cuba sorok perasaan nie..tapi semua tau saya sayang awak...sesak nafas saya dah datang..oklah awak.. :'(

Friday, May 31, 2013

Hurt me..


BETOL LAHH AYAT NIE!!


Salam semua...

Hari nie update psal terluka?? ade yang bace nie tau sebab ape kan..jd aku malas nk cite kt sini...nmpak public sangat...tpi cukuplah yang aku cakap aku sangat2 terluka skang nie...pasal cinta ke??yup ..psal cinta..hurmm...ntah lahh...sakit sngat rase...mungkin skang x cukup klau kite sygkan,cintakan org tuh..msti nk lebih dri tu kan..dan aku xde ape2 nak bg..jadi biar lahh...die yg wt keputusan..wlaupun aku tak nak..tpi ntah...ikut awak lah...sy syg awak tpi awk yg x syg sy...

Mungkin dengan sakitkan saya awak bahagia,gembira...teruskan..sy x nak seksa perasaan awak...sy nak buat awak happy je..sbb sy xde ape2 dah nk bg kat awak lg..saya tetap tunggu awak...tpi awak mmg tak kan dtg dekat sy dah...tak pelah...pergi je k..cari lah saya kalau awak rase saya nie penting,.

Skang...sy bukan marah atau benci awak..cuma saya xnk kacau awak..biarlah mcm nie..lg bgus kot..
Hurmm...sy sayang awak...jage diri elok2...


Sunday, May 26, 2013

Fully hijab :)

Salam semua...

    Alhamdulillah...nak tau kenape??sbb ape tajuk aku mcm nie??bukan psal aku okay..hehe..nie pasal datuk siti..kan dulu die x bertudung penuh..mase tuh mcam2 kritikan die dapat...then..,mase birthday die yang ke 34 tahun harituh..11/1/2013 dulu...die dan pakai tudung penuh...cantik sangat..

   First word aku..wowww..,giler lawa..kalau mcm nie..ptut dri dulu die pkai tudung mcm nie..and seriusly aku gembira giler..lpas nie xde dah aku dgar orang duk kutuk2 die..buat sakit hati aku je..kita nie kan pemiat setia die..mstilah nak dgar yang baik2 je..nnti sakit pulak hati..hehe...dan lepas die pakai tudung penuh nie...rezeki die makin melimpah2...bnyak job mase..bnyak jd cover majalah..ramai orang puji..dan yang paling penting..aku rase peminat2 die semakin bertambah..mana tak nyer..lepas bertudung penuh...follower twitter die dari 4oo or 5oo ribu mcm tuh naik smpai skang 9oo ribu lebih dah...nk dekat sejuta..x lama lg dapat r tuh..hehe..ok lahh...mari tgok gmbar2 die...






gmbar semua dri twitter official siti nurhaliza :) - CTNurhaliza11 -

Thursday, May 9, 2013

Finally

Salam semua...

   Finally akhirnya aku habis jugak matrik...setelah duduk selama 2 tahun kat situ...aku telah pon menamatkan program matrikulasi dua tahun di kolej matrikulasi gambang,pahang..hehe...hebat x??cerita macam dah habis belajar dapat PHD plak kan??huhu...

    Lepas nie boleh lah aku menumpukan sepenuh tenaga dan usaha aku untuk mencantikkan blog dan sentiasa mengupdate blog macam yang aku slalu update dekat twitter dgan FB tuh kan..hehe..tapi aku bukan rajin sangat nak update blog nie..haha..malas sebab kene menaip panjang...jd seminggu leh lah kot satu entry..

   Akhir kata sehingga berjumpa lagi..hehe

Monday, February 4, 2013

Online bussiness...

summer cake kokuryu...function 3 in 1...grab yours 
now...ramai dah pakai dan mereka berpuas hati..anda tak nak cuba??kalau berminat atau ingin tau info lebih lanjut boleh inbox fb saya... athira izzaty..

95% original...s3 from korea...1 year warranty..android ice-cream sandwich,instagram,playstore..more info can inbox me on fb...athira izzaty