Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Wednesday, May 16, 2012

Kenduri + Family Day

Salam semua..

  Yess..,tajuk tu memang sangat2 excited..lama jugak kan aku tak update ape2 event yang melibatkan my big family..huhu..kiteorang jarang jumpa since semua dah busy..last jumpa ramai2 pon raya tahun lepas..lepas tuh tak dapat pon berkumpul ramai2.Setiap tahun kan biasanya kiteorang ada family day..but for this year sbb aki aku nak buat kenduri doa selamat sbb haritu kan die baru pergi haji..jadi kiteorang sekali kan dengan family day for this year..semua orang wajib balik kampung..hehe..aku dgan cousin2 aku semua excited nak jumpa sebab lama giler weh kiteorang tak jumpa..4/5-7/5 kiteorang duk kt kg..kenduri tuh hari sabtu..tapi masak2 hari jumaat..so,semua balik hari jumaat..lepas sekolah..

   Aku balik ngan mak n adik2 aku je..ayah aku tak ikut sbb keje..ptg tu kiteorang smpai2 kg dah penuh orang tgah minum ptg,de yang buat keje lah..masuk rumah letak barang..lepas tu aku pon turun ke dapur nak tlong jgak..tpi xde keje lagi so,duk borak2 ngan maksdare aku..smbil2 tuh aku pon makan jugak..haha..lepas syok lepak2 mula dah kena buat keja..bnyak..malam tuh je tak berhenti buat keje..lpas makan kena basuh pinggan,..mcam2 keje lah aku dgan kazen2 aku buat..mmg sakit pinggang lah..pagi sabtu tu lagi bnyak keje nak kena buat sbb pagi tu masak kan..mmg bangun pagi,basuh muka terus g dapur..tolong buat tu,buat nie..habis semua benda kena buat..baju kurung tak iron lagi..,dh nk tgahari baru mandi sbb tnggu settle keje dulu..lepas tuh baru lah boleh rilex2 sikit..hehe..ohh ya.,lupa nak bagitau yang entry nie mmg xde gmbar..nak pegang kamera pon tak sempat sbb busy sngat..mmg meriah kenduri nie.lgipun dah lama takde kenduri besar mcm nie..

  Ramai giler orang datang masa kenduri nie..tapi aku busy sangat tak sempat tengok saudara-mara aku yang datang tuh...ade je keje kena buat.sempat makan je lepas tuh sambung buat keje..petang tu je baru rilex2 sikit.sebab bangun pagi jadi ngantuk gilerr.last2 baring je kat ruang tamu dengan sepupu2 aku sambil borak2..ade lagi orang datang masa nie tapi tak rmai..yg dtg pon saudara yg rapat n memang biase dah.sebab tu tak kisah,kiteorang baring je..hehe..ingatkan nak tido tapi takleh..bising.lepas tuh ayah saudara aku dari johor datang..die buat kasut..die bawak kasut semua orang serbu..dieorang beli sepasang sorang..aku tak beli sebab takde duit tak tak berminat sangat..huhu..tau2 je lah..aku suke pakai selipar je..petang sabtu nie kena basuh periuk belanga dekat luar plak tibe2..adehh..sakit pinggang den.mula2 kena kutip sampah je..bersihkan halaman..sekali dengan basuh periuk..terus tukar baju dari pakai baju kurung kepada t-shirt je..senang sikit.siap basuh pon dah maghrib..patah pinggang..

  Malam lepak2 je sambil bergosip dengan sepupu2 and mak saudara..lepas tuh plan nak buat bbq hari ahad nnti..duk bincang lah kat dapur..kiteorang masuk bilik on lappy je..huhu..esoknya memang bangun lewat lah.dah takde keje kan..ade pon tak banyak sangat..best dapat tido lama2 nie..hehe.Sebab kumpul ramai2 tak rasa bosan..macam2 kiteorang buat hari ahad nie..duk cakap lah..on9 kalau bosan..lepas tuh tgok tv..takpun layan sepupu2 aku yang kecik2..ramai jugak budak kecik2.Hari ahad malam nie bbq dah start...lagi best lepak dekat luar dengan sepupu,uncle and aunty kiteorang.tapi tak semua turun bawah lepak..dieorang ramai2 lepak depan tv..mengadap ayam sambil borak..kenyang giler kot..hehe..

   Hari isnin semua dah nak balik..jadi terpisahlah kiteorang..tak puas sebenarnya duk berkumpul lagi..ada yang tak nak balik rumah..sebab nak main ngan cousin2 lagi..petang tu semua dah siap nak balik rumah..aku pun sama..sedih :( tapi nak buat macam mane..kiteorang plan nak jumpa lagi lain kali..tu je lah cerita kali nie..thanks for reading this :)

Monday, May 7, 2012

Coretan untuk si dia

Awak ingat tak first time kita kenal??
Masa tu saya cuba elak dari awak..tapi tak boleh..awak selalu tanya saya tengah buat ape,makan ke tak..
Setiap hari kita chatting,awak caring je saya rasa..lpas tuh saya bagi no fon saya sbb saya takleh nak on9..
Awak pon msg sy..setiap hari macam tuh..klau takde msg awak sy rindu..
Awak suruh sy jaga diri elok2..sbb awak jauh..awak ajak saya jumpe awak..sy ckp nnti..
Dalam hati sy memang sy nak jumpe awk sngat2..sy pon kumpul duit sndiri..
Lepas tu awak busy..,sejak awak busy kita makin jarang msg..
Sy slalu msg awak,tpi awk tak reply..
Sy call awk xnk angkat..sy takut sngat mase tuh..sy takut hilang awk..

Setiap hari sy fikir kenapa awk mcm nak jauhkan diri dri sy..
Takkan awk tak syg sy dah..
Sy tunggu awk setiap hari..,bila awk nak reply msg sy..
Walaupun satu je msg awk hntar satu hari sy rasa gembira..
Lama2 awak mcm makin jauh..
Takde lg msg dari awk..
Klau sy dapat cakap ngan awak pon kita bergaduh je..
Saya sedih tpi sy rela..asalkan awk tak tinggalkan saya.

Satu hari tu awak suruh sy tinggalkan awak..
Saya tak faham sbb ape..sy taknak n takkan tinggalkan awak..
Awak leh buat ape2 je tapi sy nak awak jugakk..
Sejak hari tu hbungan kita mcam tergantung..
Awak biar sy macam tu dan sy tetap tunggu awak..
Hari2 saya fikir mcm mane klau sy tinggalkan awak..
Mesti awk sedih kan??
Saya tak nak tinggalkan awak sbb sy tak nak awak sedih..
Tapi awak nak sngat saya buat macam tuh..

Akhirnya sy terpaksa lepaskan awk pergi..
Awak tau tak masa sy send msg tuh sy ambik masa yang lama..
Saya tahan air mata saya..saya tekan butang send..
Lepas tuh air mata sy pon jatuh..
Saya tak online sbb nnti sy terpandang profile awak..

Bila sy online,sy nmpak status awak..
Kenapa awak sedih??
Saya rasa serba salah tau..
Klau awak suruh sy tinggalkan awak untuk sy bahagia awak salah..
Saya tak bahagia dan bukan itu yang sy nak..
Sbb sy syg awk,sy buat ape yang awk nak..

Maafkan saya awak..,saya terpaksa..saya bukan nak kecewakan awak..
Saya buat sebab sy sayang awak..tolong bgtau sy kalau awak terluka..
Jangan buat saya rasa serba salah..please!!

Wednesday, May 2, 2012

What to do??

Salam semua..

   Entry kali nie ringkas dan tak berapa nak padat sangat..sebab kebosanan berada pada tahap paling maksimum aku terpaksa buat satu entry nie..haha..aku kan cuti sebulan sebelum masuk balik nnti..memang bosan giler lah duduk kat rumah..tak tau nak buat ape..kerja aku tido,makan,online,texting,calling...tu je lah smpai dah rase bosan nie..haha..
   Nasib baiklah minggu nie ada kenduri kat kampung..hari jumaat balik kampung.kenduri hari sabtu..jemputlah datang ye semua.ohh ye..,kampung aku dekat temerloh.bila dah balik kampung memang tak boring langsung lah kan.dapat berkumpul ramai2 dengan semua saudara-mara.dah lah semua memang giler2..hehe..kalau dah balik kampung  nnti takde lah bosan..sampai tak nak balik rumah..
tu je lah entry nye..malas nak menaip sangat..haha..