Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Wednesday, December 19, 2012

Silence is more better??


Sekarang xtau nak buat ape lagi…nak pergi tinggalkan die ke atau teruskan hubungan nie dgan die…aku tak tau aku fikir yang bukan2 ke atau memang mcm tuh..die mcm dah tak sayang kt aku lg..kalau die syg kat aku takdelah die curang kan..tpi kadang2 aku rase yang die mcm syg lg kat aku…memang aku dah cuba tinggalkan die tapi hati nie sngat2 merana tau tak…tak tau nak buat ape.bila pergi sakit..,bila tak pergi pun terseksa jugak..jadi mcm mane lg nak buat??pening fikirkan masalah nie…aku sayang kau tau tak bongok tapi kenapa kau buat aku cm nie..???

Mungkin skang kau bz sbb keje...dan bukan mungkin..tpi mmg pasti...sbb tuh kau tak msg2 aku dah mcm dulu...kau tak sedar ke yg aku bukan xleh msg sbb de kelas atau ape..aku tgah berusaha cuba jauhkan diri aku dari kau...sakit sangat tau buat mcm tuh..kadang2 aku rindu giler dgan kau..tpi kau mcm tak peduli..lebih sedih lagi bila aku slalu jd mangsa marah and maki2 kau..kau tau tak aku terluka sngat sbb tuh..aku cuba tahan diri aku dari hantar msg or call kau..aku tak nak kacau hidup kau yang aku rase sngat serabut bile aku ade kat sisi kau...aku nak pergi..maaf kalau ape yang aku buat nie akan hancurkan hati kau..kau perlu tau satu je yang aku sayang kat aku..aku bukan pergi tinggalkan kau tapi kau yang tolak aku dari hidup kau..buat ape aku merayu dan kau terima aku dengan terpaksa..aku tak nak mcm tu..kalau kau sayang aku kau akan cari aku..kau akan rase kehilangan sngat dalam hidup kau..kalau tak takperlah..biar aku jalani hidup nie sendiri sbb aku tak mungkin cari pengganti kau dalam hidup aku nie..

MAAF SEBAB BUAT SEMUA NIE...AKU CINTA KAU!!

Friday, August 24, 2012

Cintaku Untukmu :(


Cinta…
Walaupun kehadirannya kadang2 menyakitkan tetapi satu hakikat yang pasti tentang cinta ialah cinta sentiasa membuatkan sesiapa yang merasai cinta akan berasa bahagia.
Kebahagiaan yang selama ini tidak dapat ditemui di mana-mana tempat di dalam dunia ini..hanya dapat dirasai jauh dari sudut hati.
Hati yang menyimpan seribu satu perasaan tentang cinta..walaupun kadang2 cinta itu melukakan tetapi hati  tidak terluka kerana cinta itu telah menjadi penawar..
Tapi mengapakah saat cinta sudah terpahat di dalam hati sentiasa ada dugaan yang datang melanda.dugaan yang datang menduga terlalu kuat sehingga menggoncang pintu hati..tetapi demi cinta yang sudah terpahat kukuh aku kuatkan diriku..
Ya,aku kuat kerana cintaku pada dirimu..kadang2 aku akui juga bahawa diriku lemah dan tidak mampu untuk melawan semua itu tetapi demi dirimu aku gagahkan diri melawan semua itu..
Apa sahaja akan ku harungi asalkan kita dapat bersama..tetapi saat kau jatuh dan mula memikirkan yang kita tidak seharusnya bersama membuatku terluka..
Luka di hati kerana aku sangka kau sentiasa berusaha mempertahankan cinta kita tapi kau sudah berputus asa..kenapa aku boleh kuat??sebab cintaku padamu,bukan sebab aku memikirkan apa yang orang lain fikir tentang kita..
Saat kau minta aku melupakanmu..mampukah aku lakukannya??tidak!!aku tak boleh melupakan orang yang pernah ada di hati aku..aku tak mampu..tak kuat untuk harungi hidup tanpa dirimu..
Hari demi hari kau semakin jauh dari diriku..aku rasakannya..aku tak mampu untuk berhadapan dengan realiti yang sebenarnya..aku tak nak kehilangan dirimu sayang..,
Aku tau yang dirimu mencintaiku tetapi kenapa harus kau memikirkan masa silam yang sudah berlalu..sepatutnya kita bersama mengharungi hidup di masa hadapan..aku percaya kau boleh berubah..yakinkan dirimu wahai cinta hatiku..aku akan bantu dirimu jika kau terjatuh..itu gunanya aku hadir dalam hidupmu..memberi seluruh kekuatanku untukmu walaupun aku sendiri hampir2 tersungkur apabila kau ingin pergi..
Dan kini aku tidak tahu lagi apa yang terjadi antara kita..siang malam berteman air mata..tiada siapa untuk aku luahkan ape yang terpendam di dalam hati ini..aku akui yang sekarang aku sudah berubah..tidak seperti semasa aku mengenalimu..tidak jugak seperti sebelum kau kenaliku..aku dah rebah,terduduk,jatuh dan tertanam..jauhhhh..
Maafkan diriku..aku tak sekuat dirimu..maaf ku kerana cintaku satu..maafkan aku kerana sentiasa merinduimu..maafkan ku kerana aku tak mampu melepaskan dirimu..maafkan aku kerana terlalu memaksa dirimu..MAAFKAN AKU!!!

Thursday, August 16, 2012

Hari Raya wish..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
~ buat semua rakan2,kawan,sahabat handai yang mengenali diri ini secara peribadi atau hanya mengenali melalui alam maya..

Salah dan silap harap dimaafi...

P/S:raya nanti jangan makan bnyak2 kalau tak nak badan naik..tpi bile raya nafsu makan msti takleh control kan?hehe..

Saturday, July 21, 2012

Busy as usual..

Salam semua...

  Nampak sangat dah lama tak update blog nie kan...bersarang dan bersawang dah.last time update pon bulan 5..lepas tuh  tak update ape2 dah.hahaha..msti korang semua rindu sy kan??ehh...rindu ke??

  Sejak dah masuk matrix nie mmg tak sempat nak update blog sangat jadi korang semua kena lah sabar menunggu entry2 baru dari sy..hehe..bukan tak nak update tpi semester nie mmg tak sempat sngat mcm dua sem yg lepas..dgan homework yang banyak setiap hari..kelas balik dh pukul 5..ptg je aku tido..mane nak on9 lg,study lg..hehe.last2 blog nie terabai..maaflah lah yerkk..kalau sempat sy update..kalau takde cerita best saya tak update lah..hehe..tunggu de story best dulu lah..huhu..

   Jadi,kalau de story best sy update lg okay??...daaa-

Wednesday, May 16, 2012

Kenduri + Family Day

Salam semua..

  Yess..,tajuk tu memang sangat2 excited..lama jugak kan aku tak update ape2 event yang melibatkan my big family..huhu..kiteorang jarang jumpa since semua dah busy..last jumpa ramai2 pon raya tahun lepas..lepas tuh tak dapat pon berkumpul ramai2.Setiap tahun kan biasanya kiteorang ada family day..but for this year sbb aki aku nak buat kenduri doa selamat sbb haritu kan die baru pergi haji..jadi kiteorang sekali kan dengan family day for this year..semua orang wajib balik kampung..hehe..aku dgan cousin2 aku semua excited nak jumpa sebab lama giler weh kiteorang tak jumpa..4/5-7/5 kiteorang duk kt kg..kenduri tuh hari sabtu..tapi masak2 hari jumaat..so,semua balik hari jumaat..lepas sekolah..

   Aku balik ngan mak n adik2 aku je..ayah aku tak ikut sbb keje..ptg tu kiteorang smpai2 kg dah penuh orang tgah minum ptg,de yang buat keje lah..masuk rumah letak barang..lepas tu aku pon turun ke dapur nak tlong jgak..tpi xde keje lagi so,duk borak2 ngan maksdare aku..smbil2 tuh aku pon makan jugak..haha..lepas syok lepak2 mula dah kena buat keja..bnyak..malam tuh je tak berhenti buat keje..lpas makan kena basuh pinggan,..mcam2 keje lah aku dgan kazen2 aku buat..mmg sakit pinggang lah..pagi sabtu tu lagi bnyak keje nak kena buat sbb pagi tu masak kan..mmg bangun pagi,basuh muka terus g dapur..tolong buat tu,buat nie..habis semua benda kena buat..baju kurung tak iron lagi..,dh nk tgahari baru mandi sbb tnggu settle keje dulu..lepas tuh baru lah boleh rilex2 sikit..hehe..ohh ya.,lupa nak bagitau yang entry nie mmg xde gmbar..nak pegang kamera pon tak sempat sbb busy sngat..mmg meriah kenduri nie.lgipun dah lama takde kenduri besar mcm nie..

  Ramai giler orang datang masa kenduri nie..tapi aku busy sangat tak sempat tengok saudara-mara aku yang datang tuh...ade je keje kena buat.sempat makan je lepas tuh sambung buat keje..petang tu je baru rilex2 sikit.sebab bangun pagi jadi ngantuk gilerr.last2 baring je kat ruang tamu dengan sepupu2 aku sambil borak2..ade lagi orang datang masa nie tapi tak rmai..yg dtg pon saudara yg rapat n memang biase dah.sebab tu tak kisah,kiteorang baring je..hehe..ingatkan nak tido tapi takleh..bising.lepas tuh ayah saudara aku dari johor datang..die buat kasut..die bawak kasut semua orang serbu..dieorang beli sepasang sorang..aku tak beli sebab takde duit tak tak berminat sangat..huhu..tau2 je lah..aku suke pakai selipar je..petang sabtu nie kena basuh periuk belanga dekat luar plak tibe2..adehh..sakit pinggang den.mula2 kena kutip sampah je..bersihkan halaman..sekali dengan basuh periuk..terus tukar baju dari pakai baju kurung kepada t-shirt je..senang sikit.siap basuh pon dah maghrib..patah pinggang..

  Malam lepak2 je sambil bergosip dengan sepupu2 and mak saudara..lepas tuh plan nak buat bbq hari ahad nnti..duk bincang lah kat dapur..kiteorang masuk bilik on lappy je..huhu..esoknya memang bangun lewat lah.dah takde keje kan..ade pon tak banyak sangat..best dapat tido lama2 nie..hehe.Sebab kumpul ramai2 tak rasa bosan..macam2 kiteorang buat hari ahad nie..duk cakap lah..on9 kalau bosan..lepas tuh tgok tv..takpun layan sepupu2 aku yang kecik2..ramai jugak budak kecik2.Hari ahad malam nie bbq dah start...lagi best lepak dekat luar dengan sepupu,uncle and aunty kiteorang.tapi tak semua turun bawah lepak..dieorang ramai2 lepak depan tv..mengadap ayam sambil borak..kenyang giler kot..hehe..

   Hari isnin semua dah nak balik..jadi terpisahlah kiteorang..tak puas sebenarnya duk berkumpul lagi..ada yang tak nak balik rumah..sebab nak main ngan cousin2 lagi..petang tu semua dah siap nak balik rumah..aku pun sama..sedih :( tapi nak buat macam mane..kiteorang plan nak jumpa lagi lain kali..tu je lah cerita kali nie..thanks for reading this :)

Monday, May 7, 2012

Coretan untuk si dia

Awak ingat tak first time kita kenal??
Masa tu saya cuba elak dari awak..tapi tak boleh..awak selalu tanya saya tengah buat ape,makan ke tak..
Setiap hari kita chatting,awak caring je saya rasa..lpas tuh saya bagi no fon saya sbb saya takleh nak on9..
Awak pon msg sy..setiap hari macam tuh..klau takde msg awak sy rindu..
Awak suruh sy jaga diri elok2..sbb awak jauh..awak ajak saya jumpe awak..sy ckp nnti..
Dalam hati sy memang sy nak jumpe awk sngat2..sy pon kumpul duit sndiri..
Lepas tu awak busy..,sejak awak busy kita makin jarang msg..
Sy slalu msg awak,tpi awk tak reply..
Sy call awk xnk angkat..sy takut sngat mase tuh..sy takut hilang awk..

Setiap hari sy fikir kenapa awk mcm nak jauhkan diri dri sy..
Takkan awk tak syg sy dah..
Sy tunggu awk setiap hari..,bila awk nak reply msg sy..
Walaupun satu je msg awk hntar satu hari sy rasa gembira..
Lama2 awak mcm makin jauh..
Takde lg msg dari awk..
Klau sy dapat cakap ngan awak pon kita bergaduh je..
Saya sedih tpi sy rela..asalkan awk tak tinggalkan saya.

Satu hari tu awak suruh sy tinggalkan awak..
Saya tak faham sbb ape..sy taknak n takkan tinggalkan awak..
Awak leh buat ape2 je tapi sy nak awak jugakk..
Sejak hari tu hbungan kita mcam tergantung..
Awak biar sy macam tu dan sy tetap tunggu awak..
Hari2 saya fikir mcm mane klau sy tinggalkan awak..
Mesti awk sedih kan??
Saya tak nak tinggalkan awak sbb sy tak nak awak sedih..
Tapi awak nak sngat saya buat macam tuh..

Akhirnya sy terpaksa lepaskan awk pergi..
Awak tau tak masa sy send msg tuh sy ambik masa yang lama..
Saya tahan air mata saya..saya tekan butang send..
Lepas tuh air mata sy pon jatuh..
Saya tak online sbb nnti sy terpandang profile awak..

Bila sy online,sy nmpak status awak..
Kenapa awak sedih??
Saya rasa serba salah tau..
Klau awak suruh sy tinggalkan awak untuk sy bahagia awak salah..
Saya tak bahagia dan bukan itu yang sy nak..
Sbb sy syg awk,sy buat ape yang awk nak..

Maafkan saya awak..,saya terpaksa..saya bukan nak kecewakan awak..
Saya buat sebab sy sayang awak..tolong bgtau sy kalau awak terluka..
Jangan buat saya rasa serba salah..please!!

Wednesday, May 2, 2012

What to do??

Salam semua..

   Entry kali nie ringkas dan tak berapa nak padat sangat..sebab kebosanan berada pada tahap paling maksimum aku terpaksa buat satu entry nie..haha..aku kan cuti sebulan sebelum masuk balik nnti..memang bosan giler lah duduk kat rumah..tak tau nak buat ape..kerja aku tido,makan,online,texting,calling...tu je lah smpai dah rase bosan nie..haha..
   Nasib baiklah minggu nie ada kenduri kat kampung..hari jumaat balik kampung.kenduri hari sabtu..jemputlah datang ye semua.ohh ye..,kampung aku dekat temerloh.bila dah balik kampung memang tak boring langsung lah kan.dapat berkumpul ramai2 dengan semua saudara-mara.dah lah semua memang giler2..hehe..kalau dah balik kampung  nnti takde lah bosan..sampai tak nak balik rumah..
tu je lah entry nye..malas nak menaip sangat..haha..



Saturday, April 28, 2012

Eau De Parfum by Simplysiti..

Salam semua..

   Since macam dah lama tak update blog kan jadi hari nie terasa nak update blog..lagipun sekarang aku dah cuti sem..sebulan je pon.dari takde kje baik aku update blog nie skit2..hehe..based on the tittle kan..simplysiti dah keluarkan perfume sekrang nie..ade 3 jenis yang berbeza..yang mana satu pilihan anda??(ayat iklan perfume nie) hehe..
   Aku dah beli perfume nie..mula2 nak beli yang wrna merah (memoir) sbb bau die mcm soft n romatic mcm tuh..aku suka..tapi bila pergi watsons harituh takde dah..yang ada wrne purple (precious) ngan wrne hijau (pure)..last2 aku beli wrne hijau..pure sbb bau nie sesuai untuk orang yang aktif dan ceria mcm aku..haha..ye2 je..sbb utama aku mcm desperate giler beli perfume nie sbb nak dapatkan charm bracelet free..hrga bracelet tuh rm50 kot..hehe..beli perfume satu dpt free..spe xnak..dh r de lmbang simplysiti lg..mmg aku nak r kan..

   Sbelum balik hostel aku g beli r kt watsons,megamall.dh alang2 nak g popular cri kalkulator..mse beli tuh akk  promoter simplysiti tuh xde..aku beli je r sndiri..g byar pastuh tnye kt kaunter tu dpt bracelet free kan..die angguk je..tpi mcm belagak kot..haha..aku siap2 byar g kedai buku..pastuh rse mcm pelik sbb die tak bg pe2 pon mase letak kotak perfume dlam plastik..last2 suruh adik n sepupu aku check ade tak bracelet tuh..dieorang pon check2 last2 tak jumpa..sah dah takde..aku dah hampir bengang nie..nak mrah dah.
    Aku tekad jgak nk g mintak..berani je aku sbb demi simplysiti kan..hahaha..masuk watsons then kkak promoter tuh ade plak..aku ckp kt die td beli perfume lpastuh tak dpt pon bracelet free..die mintak resit then g kaunter g ambikkan bracelet tuh..klau tak dpt mmg aku nk wt report kt datuk siti..haha..last2 dpt bracelet..akk tuh tnye aku puas hti dah..hehe..aku ckp dh puas hti..hehe..then balik hostel..

  Tragik kan kisah aku nak dapatkan bracelet simplysiti tuh..hehe..aku pon tak sngka jd mcm tuh.hahaha..ape2 je lah..meh layan gmbar..







Saturday, March 10, 2012

Going out with them

Salam semua..,

   Hari nie penat sangat..nak tau sebab apa??tadi g keluar hang out ngan adik aku and cousin aku yang sekarang nie duk kat rumah aku..,kiteorang pergi megamall..aktiviti utama nak tengok wayang je..cerita cinta kura2..hehe.Lepas tuh jadi aktiviti lain plak..nak tau jadi ape??mari baca cerita selanjutnya..,

   Sampai2 megamall kiteorang terus g beli tiket wayang dulu..start pukul 2.30..,de lg sejam tuh decide nak g makan.kiteorang g lah pizza hut..,lepas makan tuh aku nak g watsons sebab nak beli Simplysiti..hehe..wajib tau..mula2 nak tgok perfume dah de ke belum..sampai2 tgok perfume SS dh ade..tester pon ade..,jadi tgah tgok2 promoter SS dtg terangkn psal perfume..aku test lah yang #memoir punye..wangi giler..mcm bau dato ct lah..heheh..adik aku pon spray jgak..sibuk je..haha..lepas tuh beli starter kit #dermagic..dh nak dua setengah kiteorang g atas nak masuk panggung..lepas kuar wayang,sepupu aku ajak g karaoke plak..aku pon accept je request tuh sebab aku dah gian nak karok..lama tau tak g karok..hehe..sesak jugak aku nak habiskan sejam nyanyi..dah r pilih lagu susah2 masa dlm bilik tuh..penat tekak aku..hahaha..lepas tuh dah nak balik..ayah aku ambik then g terminal sebab nak hantar mak aku g kelantan..kan cuti sekolah..bila cuti mak aku pon kena g sambung belajar balik..hehe..aku ngan adik aku survey tiket2 bas kat atas..aku kan nak g holiday + dating masa cuti nnti..huhu..tpi ramai plak nak ikut..bru ingat nak g sendiri..ermm :(
  Okay..,korang enjoy je lah gambar2 kt bwah nie..hehe..










Thursday, March 1, 2012

Meeting with her..Siti Nurhaliza!

Salam semua..,

  Hari nie aku ada entry menarik yang nak dikongsikan bersama2..ye seperti tajuk kat atas tuh,aku dapat jumpa siti nurhaliza.yelahh..mesti nak excited..die tuh all time favourite singer aku tau..dari kecik sampai besar aku minat dia..nie jumpa lepas lama aku tak jumpe die..last2 jumpa pon masa sekolah rendah..naik sekolah menengah dah tak jumpa..busy belajar..hehe..nak tau macam mane aku boleh g jumpa ct??ehh,mestilahh..aku kan SITIZONERS.hehe..meh baca cerita selanjutnya..jeng,jeng,jeng...

   Hari ahad bersamaan 26/2/2012 adalah harinya..dct dtg kuantan untuk promosi produk simplysiti baru,Dermagic.Dia dtg megamall,kuantan pukul 1 ptg.hehe..aku ptg tuh dah nak kena balik hostel jd aku pergi megamall pukul 11 pg.semangat kan??hehe..sampai megamall pergi cari gift sikit nak bagi dia..lepas tuh g makan.aku tak pergi seorang tau.pergi ngan adik and sepupu aku.makan dekat McD..hehe..sedapp..,
  Lepas tuh sebelum pukul 1 tuh aku dh tunggu kat ruang legar megamall..kat sini ada product2 simplysiti dipamerkan dan dijual.aku g menyibuk,borak2 dengan akak keje tuh.dia cakap siti dtg kejap lg dan dri atas.bukan dri depan..hehe..aku pon excited.Lpeas tuh nampak akk yang aku kenal..sitizoners jugak.g tegur dia lepas tuh kiteorang nak mulakan ctrace(acara kejar-mngejar bersama siti nurhaliza,sitizoners je pkai istilah nie).Tunggu punya tunggu depan lif sebab ada orang cakap siti kat atas..sampai pukul 2 aku tunggu berdiri depan lif.tangan dah habis nervous nie..huhu..lama weh tak jumpa die..last2 dia keluar dari lif aku pon nak ambik gambar tapi tak dapat.orang punyalah tolak aku..padahal aku dah duduk dekat pintu lif mula2 tuh tau..benci tol..aku pon panggil je dia macam nie.."kak siti!kak siti!"..dia pon pandang aku dan jawab "yeee..,(senyum sambil lambai tangan dekat aku).nasib baik aku tak pengsan dekat situ..dia jalan pergi pentas,aku pon ikut lah..duk tepi pentas.hehe..
      Dia naik atas pentas,aku snap2 je lah gambar dia..hehe.bila dia panggil orang naik atas lepas tuh ada je dct menyakat orang..sakit perut aku duk tergelak dekat situ..kadang2 aku jerit jugak "kak siti,tak baiklah.." lepas tuh dia pandang and senyum je..haha..belah aku memang ramai orang ambik gambar jadi mata dia kadang2 duk menjeling2 ke arah tepi pentas tuh..hehe..ada yang part dia pandang sungguh tapi tak sempat snap..aku nak bertentang mata je ngan dia..haha..habis tuh,tiba slot pembeli2 barang SS harga rm100 ke atas dpt bermesra dengan dia.aku tak dapat sebab takde duit nak beli..sob,sob~
    Aku g jumpa kak miela..dia keje ngan SNP and sitizoners jgak suh bagi goody bag aku tuh kat dct..lepas tuh aku pon balik rumah..dalam pukul 3 lebih..sebab pukul 5 nak kena balik hostel dah..ish,nak berlama2 skit pon tak leh..kat luar megamall ada kereta audi q7..sape lg kalau bukan siti nurhaliza punya..hehe..
Korang tengok ye gambar2 kat megamall nie..aku letak sikit je..yang banyak lagi ada dekat sini FB album.



SimplySiti

Dermagic by SimplySiti




Tuesday, February 21, 2012

Birthday wish!!happy 19th...

 Salam semua!!

   Wah2..mood ceria telah kembali untuk update blog..hehe..semalam 20/februari adalah birthday aku..dan aku ucapkan terima kasih sangat2 kepada semua yang wish aku tak kiralah kat Facebook,Twitter dan kt Tagged..semoga doa korang semua tuh termakbull..aminn...dan aku ucapkan banyak2 terima kasih sebab sudi wish..jadi..,entry nie aku akan letakkan semua wish yang aku dapat...tapi ada jugak kawan2 aku yang wish msg kat handfon..,thankz intan,lizz,ika,dila,mimi,kak nor,kak suzie,yusni dan amy(angah,adik aku)..jadi,selamat membaca wish2 birthday!!

Wish dari FB:



















                               


























Wish dari TWITTER:
























Dan yang paling istimewa...dari yang tersayanggg..hehe..,sangat2 gembira dan tak terkata...dari...

Siti Nurhaliza...oohhh...thankz my love..


P/S: THANK YOU SEMUA....I LOVE U ALL..