Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Saturday, December 31, 2011

2012

Salam semua...


Saya nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU atau HAPPY NEW YEAR!semoga dengan kedatangan tahun baru ini dapat menambahkan lagi kenangan manis dalam hidup kita..

Sunday, December 25, 2011

Zaman keganasan masa kanak-kanak..

Salam semua..


    Ha,hari nie aku saja je nak buat entry pasal zaman kanak2 aku..tak tau lah kenapa tapi rasa nak ceritakan je zaman kegemilangan aku sebagai seorang kanak2 pada masa itu..haha..gemilang sangat ke??hehe..kelakar je lah nak mengimbau kenangan lama nie..tapi sebab dah terlanjur membuat intro jadi kena buat sampai habis lah kan..baiklahh...terima lahh..cerita saya!


   Aku dulu masa kecik memang nakal..bukan nakal sikit tapi banyak..kalau aku keluar rumah balik tuh mesti ada je kena marah..sebab main tak ingat nak baliklahh,main kat tempat bahaya lahh,main ganas lah..hehe..for your infomation,aku dulu masa kecik2 duduk dekat flat polis..dah ayah aku polis kan..jadi memang senang lah nak tau aku main apa,ngan sape..ramai je informer yang ada.kawasan pon tak besar jadi leh je nak spy anak2 yang degil macam aku nie..hahaha


   Masa kecik2 dulu aku boleh dikatakan ganas a.k.a tomboi tau (ct nurhaliza pon masa kecik ganas)..kalau masa aku dalam umur 4-7 tahun tuh jangan haraplah aku duk pakai gaun nie..jarang sangat..biasa main pakai seluar pendek dengan t-shirt je..kalau panas pakai singlet.lepas tuh g main basikal dengan budak lelaki..kadang2 dieorang masuk parit aku pon join jugakk..balik tuh memang kena sebat r..hahaha..bagi aku masa kecik dah biasa kene pukul nie..sebab degil sangat kann..


  Lepas masa sekolah rendah tuh berubah sikit kot perangai..tapi ganas jugak..sebab dah besar sikit jadi lepas nak panjat pokok..dan aku memang akan selalu pergi panjat pokok lahh..ambik buah ke atau duk saja2 atas pokok..semua orang pon pelik ngan aku..pantang jumpe pokok..hehe..lepas tuh petang2 aku g main bola ngan budak laki..ganas oo dieorang main walaupun aku ganas tapi taklah macam dieorang tuh..huhu.


 Keganasan aku tuh ada sampai sekarang lagi..ooh,lupa nak bgtau..rambut aku memang pendek dari kecik sampai sekarang..ada sekali je simpan rambut panjang sebab time tuh mengigau kot..hehe..sepupu2 aku memang tau dah aku ganas..kadang2 dieorang cakap aku macam jantan..well..me is still me.just the same person..


  Jadi,sebab cerita semua nie saje je nak bagitau kat korang..hehe..bosan malam2 nie jadi terlintas idea nak update blog dengan entry nie..nnti  lebih banyak kisah zaman dahulu akan terungkai..jeng3..

Tuesday, December 13, 2011

The worst thing..

Salam semua..


   What is you worst thing happen in your life??haaaaa...kenapalah pulak aku speaking nie..cakap melayu je lahh.nnti ada orang cakap aku budak hot pulakk..hehe..perkara buruk pernah berlaku atau yang tak berlaku dan kalau berlaku korang rasa sangat burukk...apa dia??meh share dengan semua dekat sini..


      As for me there a lot of worst thing that happen in my life..
1.macam dah plan baik2 punya nak keluar hang out pergi sana ke sini ke..semua dah ready2,tiba2 dpt msg cakap tak jadi..arghh..time tuh memang sengal lah rasa and sorry to say memang aku akan memaki hamun lah.lama jugak aku takkan berpuas hati..panas oo...


2. kalau aku keluar nie tengah gembira2 lepas tuh ada orang suh balik cepat...memang meranapkan emosi dan perasaan aku lahh..spoil terus mood..hehe..tpi tuh dulu kot..sekarang tak dah.


3. aku suka keluar jalan2 dekat shopping mall atau pasar malam..suka tengok gelagat orangg..tapi yang membuatkan darah aku naik kalau orang langgar aku lepas tuh buat bodo je macam tak bersalah..ee..kalau negara nie takde undang-undang dah lama aku kejar bagi terajang..ingat tak sakit ke..sakit tauuu..kalau orang hensem aku tak kisah pon..err..hehe..


4. bila orang komen dekat mana-mana laman sosial aku dengan perkataan yang menyakitkan hatii..enough ok!!status aku baik2 je tak payah nak komen and nak tuduh2..aku memang sensitif sikit bab2 komen nie.nak tau kenapa...sebab nampak sangat kebodohan diri dan aku telah tersilap meng'approve' orang..jadinya aku menyesalll...emm..


5. Apa lagi ye..emm..ha.bila orang buat tak tau apa yang aku cakap.semangat2 aku cerita tiba2 diam je..takde respon langsung..memang diam and pandang je..dalam hati cakap kalaulah aku boleh lempang budak nie memang lama dah kena..


*p/s:kalau saya tak suka,marah atau tak puas hati saya akan diam je dan tanpa keluarkan satu perkataan pon..kalau kenal saya memang saya macam tuh sebab bukan senang saya nak diam tiba2..jadi faham2 je lah yerk..

Saturday, December 10, 2011

Saya suka dia!!

Salam semua...


   Akhirnya aku telah berjumpa dengan seseorang yang membuatkan aku susah nak tido malam..haha..sengal nya permulaan ayat macam jatuh cinta betul2 je..sebenar nye kann..orang yang dimaksudkan..dia kann..alahhh..malulah nak cakap..susah pon ada jugakk..walaupun dah bersedia nak bagitau nie tapi tangan kaku nak taip nama dia..hehe..*dush*..mesti kalau aku ada depan korang,korang dah lama tumbuk aku kan??hehe..rilex r...aku nak bagitau lah nie...nie muka dia..