Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Thursday, May 19, 2011

Continue to study..




    Dah tiba masa untuk aku pergi sambung belajar balik..hehehe.nampaknye masa untuk update blog akan lebih kurang lah lepas nie..dah memang aku nie jarang update blog..kesian korang lepas nie kan??huhu..perasan terlebey plak aku nie..korang nie mesti tertanya-tanya aku nak sambung belajar dekat mane kan?ok2..aku dapat belajar dekat matrikulasi gambang,pahang jerk..dekat jugak lah dengan rumah..yang penting dekat dengan Gambang Waterpark..hehe..hari2 boleh aku pergi mandi dekat situ lah nampaknye..hehehe..xde makna semua itu ok..
   Lepas2 nie korang jangan bertanya tentang kehilangan aku pulak..kalau masuk nanti tolong kemas2 blog nie apa yang patut yerk..takut bersemak samun pulak lahh..hehehe..leh jadi zoo negara nanti..hahaha..


        Sekian saja entry pendek aku kali nie..nanti aku update lagi..banyak2 sebelum g blajar..heheh

Wednesday, May 18, 2011

Hari ini..NUR KASIH THE MOVIE!

Yeahhh..hari nie fenomena Nur Kasih akan menemui anda semua..tapi bukan di kaca tv..bukan jugak di kaca pinggan mangkuk anda..tapi di pawagam/wayang seluruh negara..dengar2 cerita dekat cinema area2 K.L bnyak tiket yang dah sold out..nk buat macam mane tuh??ha..korang kena lah book awal2..aku nak g tengok cerita nie..sebelum masuk matrix nie..hehehe..tapi tak tau lah pulak nak pergi bile..rasa-rasa hari esok ok x??hehehe..


    Kepada anda,anda dan anda..ye anda di situ jangan lupa menghangatkan pawagam2 dan membajirinya dengan air mata anda tau..sebelum pergi menonton make sure all of u bring A BOX of Tissue k..handkerchief pon ok jgak..bagi mengelap air mata anda yang pasti akan menitis apabila menonton cerita ini..


Bagi penonton setia cerita nur kasih series pasti anda hendak tau kan kesudahan cinta Adam dan Nur,pengorbanan Aidil..filem ini menunjukkan latar masa selepas 7/8 tahun Adam dan Nur berkahwin..jadi mereka telah sama-sama matang untuk menempuhi segala rintangan dan badai yang melanda rumahtangga yang selama nie mereka bina..tapi mampukah mereka bertahan??please watch that film n answer the question..


  Okay,selepas aku dah tengok filem nie nanti aku buat special entry untuk cerita nie..see u soon..bubye..


sy tinggalkan anda dengan gambar2 ye..








Friday, May 13, 2011

Keluar bersama dan FAST5!!

Hari Rabu harituh aku ngan kawan2 aku dah janji nak keluar bandar..tapi sebelum tuh nak g sekolah dulu..jumpe cikgu pasal nak masuk belajar dah nie..lepas tuh g lah bandar..kebetulan pulak luqman memang dekat bandar.die tunggu lah kat bandar tuh sebab kiteorang nak tengok cerita Fast and Furious 5..hehehe..ohh ye..aku keluar dengan Intan,Farah,Lizz n Sue..Sue tuh last minit jmpe n ajak..die pon nak ikut kiteorang jadi keluar lah sekali..hehehe..kiteorang g tengok dekat Megamall jerk ye..malas nk g ECM sbb takut penoh..hahaha..sampai2 kat mega dalam pukul 12 setengah..g beli tiket kul 2.30..lepas tuh jalan2..masa nie luqman n mirol x sampai lagi..keluar g jalan mane ntah..Lizz pun xde sbb keluar dgan family die..nanti baru dia datang..kiteorang g McD makan aiskrim..sedap Banana Toffee die..hehehe..lepak makan dekat bus stand luar tepi jalan..hahaha..dalam tuh sejuk sangat lahh..bile semua orang sampai kiteorang plan nak g main bowling..tapi last2 aku n farah jerk yang main..semua orang tak nak..segan dengan bola bowling tuh agaknye.hehehe..


  Bila wayang dah nak start pergi beli air dlu..ingatkan nak beli popcorn sekali tapi nak simpan perut untuk makan..hahaha..kelakar sungguh.bersemangat nie nak tengok cerita tuh sebab ada kereta tau..hahaha..aku nie memang giler kereta..CARCRAZY sindrome..hehehe..lepas habis wayang pergi lah makan dekat pizza hut..sebab aku dah teringin nak mampus nak makan carbonara.hehehe..luqman n mirol dah balik sebab ade hal..tinggallah perempuan2 sahaja..hehehe..macam2 order nie sebabnye kebulur..sekali dapat bil ambik ko..mulalah sesak nafas nak bayar..hahaha..siap kira2 duit dalam beg dompet lagi.dengan duit2 syiling,habuk dalam purse pon nak kira.hahaha..habis makan teruslah balik..hehehe..








Wednesday, May 4, 2011

Jom Heboh dekat Kuantan!!

Woohooo...,,susah betol aku nak buat entry nie..malas sebenar-benarnya..hahaha..jadi terpaksa buat sebab i olls dah berjanji dengan korang semua..hehehe..lagipun tak baik nak hampakan perasaan orang yang dah tunggu nie..hehehe...


  Jom heboh start hari sabtu sampai ahad tapi aku pergi yang hari ahad je sebab sabtu kan aku ada kat sekolah,macam mane nak pergi kan?hehehe..hari ahad tuh aku,ayeen,amy n fatin pergi bandar naik motor..luckily de lesen motor tau kiteorang nie..hahaha..pergi naik motor n park depan kedai makan dekat dengan bus station tuh lahhh..pergi masuk jom heboh excited terlebih..
   Why??because i already know yang perlakon2 nur kasih ada dekat Jom heboh kuantan nie..nak jumpe dengan Tiz Zaqyah dan Remy Ishak..Fizz Fairuz also.hehehe..sampai2 tuh pukul 12.30p.m macam tuh..jadinye melodi dah start..on the way nak g tuh berselisih dengan Tiz,Remy n Fizz..kiteorang tak ready apa2 pon..,so,just pandang..jadi terkaku tau tak..hahaha..kelakar2..then,memang panas giler n aku dah berpeluh2 nie tengok dieorang nak g kat set melodi..duduk r himpit kat situ nak tengok dieorang on air..dapat r klik2..lepas tuh round2 sekitar jom heboh tuh nak cari artis yang lain..hahaha..


   Habis pusing2 tuh dapat jumpe dira abu zahar then sempat kiteorang ber'bubye2' ngan die..hehehe..lepas tuh jumpe leya hotfm,deen hotfm..kiteorang mostly lepak  kat booth cereka sebab pelakon2 nur kasih tuh datang situ nanti..tapi something happens.hahaha..so,tak dapat jumpe ponn...balik sudah!!




aku nk ambik gmbar JOm Heboh tuh..






pelakon2 nur kasih the movie yang berpanas dekat set melodi

bersama2 artis yang sporting..love u kak tasha!

lunch with the free maggi..hehehe


preview skit poster nur kasih the movie..hehehe..

see u soon..

Monday, May 2, 2011

Anugerah Kecemerlangan Pelajar 2010-SMKSS.

Hello2..,
 Seperti yang telah dijanjikan hari sabtu yang lepas ade hari anugerah dekat sekolah aku.Ex student form 5 last year ramai jugak yang datang..yelahh.dapat hadiah siapa tak nak kan?hehehe..mula2 bila datang tuh kena g daftar dulu dekat cikgu.Lepas tuh dapat kupon makan..nie aku suka sebab dapat makan free..hahaha..then g duduk dekat kerusi yang dah diletakkan nama kita.kerusi nie dah susun ikut urutan untuk ambik hadiah nanti..so,xpyah dh nanti nk cari orang.keluar je ikut barisann..
   
   Aku kena naik pentas dua kali.Satu untuk matapelajaran terbaik SPM2010 dan satu lagi untuk pelajar cemerlang SPM2010.Best subjek tuh aku dpat untuk GEOGRAFI..hahaha..kelakar pulak rasa.tapi bersyukur jugakk..


Hadiah2 nye aku dapat buku n duit rm60..kenapa rm60?sebab aku kan dapat 6A je..hahaha..satu A kira sepuluh ringgit lahh..hehehe..sorry2,no picture for this entry.Lepas habis majlis pergi ambik makanan kat kantin n makan kat kantin..nasi minyak tau,..lepas tuh makanan de lebih n sebab aku n kawan aku budak yang terakhir makan cikgu suruh ambik bawak balik tapi kiteorang menolak..sebab?seganlahh..dah lama tak sekolah..hahaha..kalau dulu aku memang ambik je.tapi entah hari tuh.rasa tak nak..
   Lepas makan tuh aku,Intan n Farah g kedai kejap beli paper sebab nak gambar KATE MIDDLETON..hehehe..balik tuh g rumah Intan nak tengok lagi Royal Wedding sambil2 berangan.hahaha..