Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Sunday, March 27, 2011

Razali's Family Day!


Nampaknya memang sudah lama nak tunggu update pasal family day nie..tapi tuh lahh..lupa,malas..macam2 alasan.tapi sebab dah janji kan nak buat so,kite kene lah tunaikann..
     Last school holiday,bulan 3 dari 16hb-19hb telah berlakunya family day nie..destination is Kuala Terengganu(KT).


    First day to semua dah pergi except for my family because my father keje,...so,kiteorang semua pergi hari khamis tuh..pagi2 lagi dah bertolakk..sebabnya nak kejar orang lain yang dah nak mulakan aktiviti menjelajah KT hari tuh..sampai je kt KT kiteorang pergi beli bahulu rangup dulu..sedapp..,then pergi Muzium KT sebab orang lain ada kat situ..jalan2 round2 muzium.Kemudian pergi masjid Kristal untuk sembahyang zohor..sambil2 tuh sempat posing2 kat luar masjid..hehehe..lawa n bestt..lepas siap sembahyang kiteorang nak pergi makan ikan,sotong n udang celup tepung..kat mana kiteorang pergi??dekat2 area seberang takir..dekat dengan lapangan terbang..tak ingat lah pulak nama pantai kat situ..hehehe..siap2 makan tuh balik lah kat homestay yang disewa,..dekat area2 batu burok..









     Second day,pagi2 lagi dah keluar lepas breakfast nak pergi pasar payang.Dekat sini memang menghabiskan masa yang lama mengikut mak2 sdare aku bershopping..hehehe..aku dan sepupu2 aku jalan2 nak beli keychain je..lepas beli ikut orang lainn..nak beli baju,tudung,kain batikk..macam2.huhuhu..kemudian pergi dekat stesen bas KT sebab kat atas tuh de jugak orang jual2..konon nak dapat murah tapi sama je harga(masa nie orang laki g smbahyang jumaat)..dah penat2 shopping pergi makan pulak..dekat medan selera Batu Burok..huhu..makan nasi ayam + aiskrim goreng..sedap gilerr..first time mkan aiskrim goreng nie..then,pergi melawat stadium Sultan Zainal Abidin yang runtuh tuh..pergi just nak ambik gambar je..hehehe..kat situ rupanya de buat litar drift kete..pe lagi..jadi penontonlahh..hehehe..lepas tuh dah macam dahaga kiteorang pun pergi minum dekat Jus Gelas Besar..hehehe..macam2 buah yang boleh kite pilih untuk buat jus..sedappp...sebab malam tuh ade pasal malam dekat Dataran Shahbandar,kiteorang pergi situ nak beli makanan untuk malam..sebelum tuh singgah dekat belakang pasar payang tuh..macam KT waterfront plak..duk tepi sungai..ambik2 gambar..















    Hari ketiga dan yang terakhir pergi beli keropok lekor lepas check out..hehehe..pergi dekat seberang takir tapi kedai keropok tuh penuh orang n macam mustahil dapat beli keropok hari tuh.so,pergi dekat Manir jmpe sebuah kedai keropok yang kecil tapi bestt..ape yang best??mula2 smpai kiteorang makan keropok sira goreng rasa lah kononnyer..bila sedap terus beli..pastuh de kuih2 tradisional dijual..kiteorang rasa macam2 jenis kuih n memang sedap..last2 habis semua my big family borong..heheh..memang laku mkcik tu jual hari tuh..then,beli keropok pun bnyak..sebab join family day nie lbih kurang 7 keluarga jadi setiap kluarga beli rm50 keropok..hahaha..x ke hbis keropok mkcik tuh..belum yang keping n sira tuh lagi..hahaha..lepas2 siap teruskan perjalanan balikk..lunch dekat pantai Dungun..kedai kan bnyak kat tepi2 tuh..heheh..lepas makan semua bergerak ke destinasi masing2 untuk pulang ke rumahh...






*kredit to my aunt for some of the pictures..hehehe..


THE END!

0 comments: