Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Wednesday, March 30, 2011

Aiskrimm..emm..

Hari nie tetiba nak cite pasal aiskrim nie..apsal??sebab nie aiskrim baru dari cornetto.tapi apsal lah aku g buat entry pasal aiskrim baru nie,bukan dapat komisen pun kalau promote aiskrim nie..hahaha...tak kira nak cite jugakkk..sebab nye aku suka giler kot..(wlupun baru skali try)


   Dalam hati memang nak g beli setiap hari bila kaeluar aiskrim nie tapi asyik tangguh n berfikir sedap ke tak aiskrim nie..last2 g lah beli..makan2..mak aiii..sedap giler tuh..hehehe..dan nekad nak beli lagi dan lagi tapi bile time ade duit je pergi kat 7E tapi asyik takde je..aku dah mengidam sangat2 nie..bile dapat nak makannyer??hehehe..harga dah r RM2.80 je..berbaloi aku makan hari2 sebab aku memang minat makan aiskrim..hahaha..

Sunday, March 27, 2011

Razali's Family Day!


Nampaknya memang sudah lama nak tunggu update pasal family day nie..tapi tuh lahh..lupa,malas..macam2 alasan.tapi sebab dah janji kan nak buat so,kite kene lah tunaikann..
     Last school holiday,bulan 3 dari 16hb-19hb telah berlakunya family day nie..destination is Kuala Terengganu(KT).


    First day to semua dah pergi except for my family because my father keje,...so,kiteorang semua pergi hari khamis tuh..pagi2 lagi dah bertolakk..sebabnya nak kejar orang lain yang dah nak mulakan aktiviti menjelajah KT hari tuh..sampai je kt KT kiteorang pergi beli bahulu rangup dulu..sedapp..,then pergi Muzium KT sebab orang lain ada kat situ..jalan2 round2 muzium.Kemudian pergi masjid Kristal untuk sembahyang zohor..sambil2 tuh sempat posing2 kat luar masjid..hehehe..lawa n bestt..lepas siap sembahyang kiteorang nak pergi makan ikan,sotong n udang celup tepung..kat mana kiteorang pergi??dekat2 area seberang takir..dekat dengan lapangan terbang..tak ingat lah pulak nama pantai kat situ..hehehe..siap2 makan tuh balik lah kat homestay yang disewa,..dekat area2 batu burok..









     Second day,pagi2 lagi dah keluar lepas breakfast nak pergi pasar payang.Dekat sini memang menghabiskan masa yang lama mengikut mak2 sdare aku bershopping..hehehe..aku dan sepupu2 aku jalan2 nak beli keychain je..lepas beli ikut orang lainn..nak beli baju,tudung,kain batikk..macam2.huhuhu..kemudian pergi dekat stesen bas KT sebab kat atas tuh de jugak orang jual2..konon nak dapat murah tapi sama je harga(masa nie orang laki g smbahyang jumaat)..dah penat2 shopping pergi makan pulak..dekat medan selera Batu Burok..huhu..makan nasi ayam + aiskrim goreng..sedap gilerr..first time mkan aiskrim goreng nie..then,pergi melawat stadium Sultan Zainal Abidin yang runtuh tuh..pergi just nak ambik gambar je..hehehe..kat situ rupanya de buat litar drift kete..pe lagi..jadi penontonlahh..hehehe..lepas tuh dah macam dahaga kiteorang pun pergi minum dekat Jus Gelas Besar..hehehe..macam2 buah yang boleh kite pilih untuk buat jus..sedappp...sebab malam tuh ade pasal malam dekat Dataran Shahbandar,kiteorang pergi situ nak beli makanan untuk malam..sebelum tuh singgah dekat belakang pasar payang tuh..macam KT waterfront plak..duk tepi sungai..ambik2 gambar..















    Hari ketiga dan yang terakhir pergi beli keropok lekor lepas check out..hehehe..pergi dekat seberang takir tapi kedai keropok tuh penuh orang n macam mustahil dapat beli keropok hari tuh.so,pergi dekat Manir jmpe sebuah kedai keropok yang kecil tapi bestt..ape yang best??mula2 smpai kiteorang makan keropok sira goreng rasa lah kononnyer..bila sedap terus beli..pastuh de kuih2 tradisional dijual..kiteorang rasa macam2 jenis kuih n memang sedap..last2 habis semua my big family borong..heheh..memang laku mkcik tu jual hari tuh..then,beli keropok pun bnyak..sebab join family day nie lbih kurang 7 keluarga jadi setiap kluarga beli rm50 keropok..hahaha..x ke hbis keropok mkcik tuh..belum yang keping n sira tuh lagi..hahaha..lepas2 siap teruskan perjalanan balikk..lunch dekat pantai Dungun..kedai kan bnyak kat tepi2 tuh..heheh..lepas makan semua bergerak ke destinasi masing2 untuk pulang ke rumahh...






*kredit to my aunt for some of the pictures..hehehe..


THE END!

Sunday, March 20, 2011

Updating..

Agak lama x update ini blog..first reason sebab cuti sekolah so,aku pun nak jugak g bercuti..pasal bercuti nie akan ada satu entry tapi nanti2 lah buat ye..kena cari idea,masa n kerajinan kalau nak buat entry tuh..hehehe..jadi,entry nie saja menulis apa yang patut je..xpanjang n tak pendek pun..
  actually,result semakin dekat nie..debar tuh ada lah jugak..kalau fikir sangat memang takkan tido malam lah..tapi aku buat tak tau je padahal dalam hati debar tahap tertinggi tau..hehehe,,.tak nak pun cerita pasal result nie..bikin hati tak tenteram je..
  Just nak tanya ape yang korang akan buat bila orang yang kita sayang(bukan pakwe) buat tak tahu je kt kita??

Monday, March 7, 2011

Hangout with my frenz..

Boleh tak kalau entry nie takde gambar sebab semalam i tak bawak my kamera sekali lah..malas kot..takut hilang..hahaha..


   05/03/2011 ada Karnival Pengajian Tinggi dekat kuantan nie..berlangsung dekat Sultan Ahmad Shah International Convention Centre sebelah dengan Hotel Zenith.actually bangunan nie baru buat and baru je siap...tak sangka pulak die buat kat sini..hehehe..aku dengan budak2 kelas 5Sains 2010 dah berjanji konon2 nak g sama2..aku pergi dengan intan n lizz.farah dah tunggu kat tempat tuh.bila kiteorang sampai puas tunggu orang lain last2 kiteorang decide nak masuk je lahh..biar orang lain datang nanti masuk terus..


  Dekat dalam tuh punya lah ramai orang memang rasa susah nak bernafas..macam tengok konsert pun ade jugak tapi tempat nie macam kecik so,memang nak jalan pun susah..tak nampak lantai..hehehe..bila dah masuk tuh dapat beg JOM MASUK U warna oren.ambik beg tuh n kiteorang pergi kat booth2 yang ade kat situ..aku cam bengang sebab penuh terus keluar jap.tiba2 shila call cakap dieorang dah sampai aku pun g masuk sekali lagi dengan dieorang.kawan2 aku yang tadi hilang kat mane entah..hahaha...
  Hampir semua booth aku ambik risalah2 U dieorang..lepastuh intan call suh keluar sebab dieorang dah ambikkan untuk aku..aku teman dieorang..banyak kali jugak call aku sebab nak ajak g East Coast Mall(ecm) pulak..


    Lepas keluar tuh kami semua jalan kaki je pergi ecm sebab dekat je..kat bangunan depan je..memang penuh budak2 sekolah dari daerah2 lain jugaklah dalam ecm nie..dah macam dekat sekolah aku rasa..hehehe..kiteorang nak g makan tapi KFC,PizzaHut,Rasamas n semua restoran dekat ecm penuh..perut pulaj dah lapar..nak cepat sebab pukul 2 Farah kena pergi kuantan parade nak keje..kiteorang g je lah makan dekat Mama Chop Papa Grill..hahaha...dah yang nie je takde orang..hehehe..


    Siap makan kiteorang pergi hantar Farah tahan teksi.hehehe.lepas tuh jalan2 dalan kedai2,parkson sebab nak tunggu pukul 2.45.sebab wayang start pukul 2.45..tiket kiteorang dah beli awal2..takut nanti penuh orang jugakk..hehehe..dalam 2.30 tuh kiteorang dah naik atas pergi beli popcorn n air..tunggu dalam lima minit then,masuk lah wayang..tengok cerita kembar siang..memang best lahh..


   Dalam pukul 5 lebih kiteorang balik rumah..hehehe..memang best sebab lama tak jumpe dengan kawan2 lama..lama lah sangat..hahaha..

Thursday, March 3, 2011

Menunggu keputusan SPM 2010!

Hahahaha...debaran telah terasa bagi semua calon-calon peperiksaan SPM 2010..mane tak nye 23 haribulan 3 nie kan dah nak keluar result SPM tuh..jeng3..hahaha..korang agak2 dapat berapa ye?Bila cerita pasal result nie mesti ramai yang cuba untuk mengelak.sebabnya?takut,malu n macam2 lagi lah..hahaha..kalau takut kenapa ambik exam?sebab dah ditetapkan ke?kalau dah tau macam tuh kenapa tak nak belajar rajin2?hahaha...jawab2 semua tuh..hihi..
   
   Aku duk tulis pasal result nie sebenarnya aku pun debar jugak.hehehe...yelah sebab aku pun salah satu calonnya.Tengah terfikir dapat berapa lah nanti..semakin dekat dengan tarikh keramat tuh semakin gemuruh perasaan ini..rilex2..wahhhh..,xleh...


    Selalu nyer bila nak dapat result nie aper yang korang buat?pergi beli baju baru nak pakai masa ambik result ke,duk sorang2 ke ataupun pergi keluar menenangkan diri?korang je yang tau jawapannyer kan..so,pandai2 korang lah nak buat ape..jangan tak datang masa ambik result pulak..hehehe..


*Banyakkan berdoa sebelum ambik result tuh..

Tuesday, March 1, 2011

Jelajah Anugerah Bintang Popular..

Lama nak buat entry nie sebab busy sikit..hehehe..

   Pada 27/2/2011 ade jelajah anugerah bintang popular(ABP) dekat Kuantan Parade..aku memang nak sangat pergi sebab ada ramai artis n tahun nie je kot free sikit..hehehe..sebenarnye aku nak jumpe Fara Fauzana dengan Lisa Surihani..itu yang paling aku minat lahh..hehehe..so,aku pergi lebih kurang pukul 2 dengan adik2 aku..ayah aku yang hantar pergi sana..
  Sampai je sana terus aku pergi cari kawan adik aku,ayeen..hehehe..sebab dah janji nak jumpe die kat situ...lepas tuh kami tunggu kat pintu masuk sebab nak tunggu bas datang..hehehe..tunggu punya tunggu akhirnya bas pun datang..kiteorang malas nak serbu depan bas tuh sebab Fara ngan Lisa tak datang naik bas..dieorang naik transport sendiri..kiteorang pun masuk dalam sebab tak nak duduk dekat belakang2..tak nampak nanti..


 Bila sesi bergambar tuh ingatkan ada lisa tapi tak de..hampa...kiteorang pergi je duduk tunggu majlis tuh start..yang jadi pengacara pada hari tuh didie alias dengan along raja lawak..memang kelakar habis lah..lepas tuh bila fara sampai,fara join sekali..hehehe..tak habis2 kiteorang gelak dengan lawak dieorang..lebih kurang pukul 4.45ptg berhenti sekejap sebab nak solat asar..masa ini bermula misi seterusnya..hehehe
  
    Masa nie aku dengan ayeen pergi dekat tepi stage sebab nak tunggu artis2 keluar..baru bleh bersua muka secara lebih dekat lagi..hahaha..lama jugaklah nak tunggu Lisa keluar..rupa2 nya masa tengah tunggu tuh die nak masuk khemah tuh n kiteorang pun jeritlah KAK LISA!KAK LISA!die pun macam terperanjat dengan jeritan excited kiteorang tadi terus die jawab YE,YE..hehehe..pastuh nak tunggu lagi dia keluar balik tapi lama..bila die keluar tuh die cakap SORRY,SORRY..mybe sebab tak dapat nak luangkan masa nak ambik gambar kott...kiteorang pun ye,ye aje cakap xper2..hehehe..then,kejar die sampai kereta lepas tuh ayeen bagi flying kiss kat die..die pun balas..hahaha...memang terperanjat masa tuh..tak sangka..hahaha..
    
   Pukul 6.45 aku nak balik dah..majlis tak habis lagi tapi sebab dah nak balik terpaksalah..agak kecewa jugak sebab tak dapat nak jumpe n salam dengan fara..huhu..sdihnyer lahh..walau apa pun tetap happy n seronok hari tuh..


nie ade klik2 sikit..


                                                   saje2 je ambik gambar kak siti nie..hahaha




                                                                       shahir..


maya karin..memang lawa

black..tengah nyanyi..


ana raffali,along dengan zizan..kalau berpacaran..hehe

Along,fara n didie alias..

Fizz Fairuz

Black n alyah

Lisa!

Shahir nyanyi dengan klon die..