Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Saturday, December 31, 2011

2012

Salam semua...


Saya nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU atau HAPPY NEW YEAR!semoga dengan kedatangan tahun baru ini dapat menambahkan lagi kenangan manis dalam hidup kita..

Sunday, December 25, 2011

Zaman keganasan masa kanak-kanak..

Salam semua..


    Ha,hari nie aku saja je nak buat entry pasal zaman kanak2 aku..tak tau lah kenapa tapi rasa nak ceritakan je zaman kegemilangan aku sebagai seorang kanak2 pada masa itu..haha..gemilang sangat ke??hehe..kelakar je lah nak mengimbau kenangan lama nie..tapi sebab dah terlanjur membuat intro jadi kena buat sampai habis lah kan..baiklahh...terima lahh..cerita saya!


   Aku dulu masa kecik memang nakal..bukan nakal sikit tapi banyak..kalau aku keluar rumah balik tuh mesti ada je kena marah..sebab main tak ingat nak baliklahh,main kat tempat bahaya lahh,main ganas lah..hehe..for your infomation,aku dulu masa kecik2 duduk dekat flat polis..dah ayah aku polis kan..jadi memang senang lah nak tau aku main apa,ngan sape..ramai je informer yang ada.kawasan pon tak besar jadi leh je nak spy anak2 yang degil macam aku nie..hahaha


   Masa kecik2 dulu aku boleh dikatakan ganas a.k.a tomboi tau (ct nurhaliza pon masa kecik ganas)..kalau masa aku dalam umur 4-7 tahun tuh jangan haraplah aku duk pakai gaun nie..jarang sangat..biasa main pakai seluar pendek dengan t-shirt je..kalau panas pakai singlet.lepas tuh g main basikal dengan budak lelaki..kadang2 dieorang masuk parit aku pon join jugakk..balik tuh memang kena sebat r..hahaha..bagi aku masa kecik dah biasa kene pukul nie..sebab degil sangat kann..


  Lepas masa sekolah rendah tuh berubah sikit kot perangai..tapi ganas jugak..sebab dah besar sikit jadi lepas nak panjat pokok..dan aku memang akan selalu pergi panjat pokok lahh..ambik buah ke atau duk saja2 atas pokok..semua orang pon pelik ngan aku..pantang jumpe pokok..hehe..lepas tuh petang2 aku g main bola ngan budak laki..ganas oo dieorang main walaupun aku ganas tapi taklah macam dieorang tuh..huhu.


 Keganasan aku tuh ada sampai sekarang lagi..ooh,lupa nak bgtau..rambut aku memang pendek dari kecik sampai sekarang..ada sekali je simpan rambut panjang sebab time tuh mengigau kot..hehe..sepupu2 aku memang tau dah aku ganas..kadang2 dieorang cakap aku macam jantan..well..me is still me.just the same person..


  Jadi,sebab cerita semua nie saje je nak bagitau kat korang..hehe..bosan malam2 nie jadi terlintas idea nak update blog dengan entry nie..nnti  lebih banyak kisah zaman dahulu akan terungkai..jeng3..

Tuesday, December 13, 2011

The worst thing..

Salam semua..


   What is you worst thing happen in your life??haaaaa...kenapalah pulak aku speaking nie..cakap melayu je lahh.nnti ada orang cakap aku budak hot pulakk..hehe..perkara buruk pernah berlaku atau yang tak berlaku dan kalau berlaku korang rasa sangat burukk...apa dia??meh share dengan semua dekat sini..


      As for me there a lot of worst thing that happen in my life..
1.macam dah plan baik2 punya nak keluar hang out pergi sana ke sini ke..semua dah ready2,tiba2 dpt msg cakap tak jadi..arghh..time tuh memang sengal lah rasa and sorry to say memang aku akan memaki hamun lah.lama jugak aku takkan berpuas hati..panas oo...


2. kalau aku keluar nie tengah gembira2 lepas tuh ada orang suh balik cepat...memang meranapkan emosi dan perasaan aku lahh..spoil terus mood..hehe..tpi tuh dulu kot..sekarang tak dah.


3. aku suka keluar jalan2 dekat shopping mall atau pasar malam..suka tengok gelagat orangg..tapi yang membuatkan darah aku naik kalau orang langgar aku lepas tuh buat bodo je macam tak bersalah..ee..kalau negara nie takde undang-undang dah lama aku kejar bagi terajang..ingat tak sakit ke..sakit tauuu..kalau orang hensem aku tak kisah pon..err..hehe..


4. bila orang komen dekat mana-mana laman sosial aku dengan perkataan yang menyakitkan hatii..enough ok!!status aku baik2 je tak payah nak komen and nak tuduh2..aku memang sensitif sikit bab2 komen nie.nak tau kenapa...sebab nampak sangat kebodohan diri dan aku telah tersilap meng'approve' orang..jadinya aku menyesalll...emm..


5. Apa lagi ye..emm..ha.bila orang buat tak tau apa yang aku cakap.semangat2 aku cerita tiba2 diam je..takde respon langsung..memang diam and pandang je..dalam hati cakap kalaulah aku boleh lempang budak nie memang lama dah kena..


*p/s:kalau saya tak suka,marah atau tak puas hati saya akan diam je dan tanpa keluarkan satu perkataan pon..kalau kenal saya memang saya macam tuh sebab bukan senang saya nak diam tiba2..jadi faham2 je lah yerk..

Saturday, December 10, 2011

Saya suka dia!!

Salam semua...


   Akhirnya aku telah berjumpa dengan seseorang yang membuatkan aku susah nak tido malam..haha..sengal nya permulaan ayat macam jatuh cinta betul2 je..sebenar nye kann..orang yang dimaksudkan..dia kann..alahhh..malulah nak cakap..susah pon ada jugakk..walaupun dah bersedia nak bagitau nie tapi tangan kaku nak taip nama dia..hehe..*dush*..mesti kalau aku ada depan korang,korang dah lama tumbuk aku kan??hehe..rilex r...aku nak bagitau lah nie...nie muka dia..




Wednesday, November 16, 2011

Finally!

Salam semua :-)


  Detik kegembiraan sebabnye malam hari isnin haritu dapat dah makan mcD..tapi tak beli double cheeseburger tapi beli quater pounder...sedapp giler n terase nikmatnye..hehhee..bukan beli tu je,sempat jugak beli famous amos ngan air cool blog vanilla oreo..nyum2..sedap tak terkata..kenyang smpai pagi makan bnyak sngat..hahaha..tgok gambar nie klau tak caya..gmbar di snap sndiri bukan google yerk..haha










Sunday, November 13, 2011

Bila nak makan??

Salam semua!!


    Bila nak makan ape?kenapa tajuk macam tu?sebab nye adalah aku tak tau bila nak g makan mcD nie..sebelum nie kan entry pasal crazily craving macam2 makanan kan...kalau tak tau sila rujuk entry sebelum nie ye...pasal mcD nie dh lama dan ini adalah benda yang PALING aku nak MAKAN sngat2..sila perhatikan...capital letter tau..its mean really want it by today.kalau boleh lah kan...emmm...arghhhhhhh....


      hope sangat dapat makan sekarang jugak..hehe...mane lah boleh nak sekarang..oohh,mcm desperate giler aku nak makan mcD nie kan..hehe..tak kiralah...mmg pon..



emm...sedapnye double cheeseburger nie..nak3..



Thursday, November 10, 2011

I'm crazily craving...

Salam semua..


  Hari nie nak cerita betapa craving giler aku kat beberapa makanan (banyak kot)...kalau banyak duit dalam satu hari je nak g makan semua nie..sebab tak banyak duit kite kene g beli satu2..tapi bila nak pergi ntah...takde orang pun nak teman aku g..nak g bandar sendiri malas ok..sorang2 plak tuh..takde kawan..hehe..tengoklah gambar2 makanan yang aku CRAVING giler nie..hehe..


cheezy wedges

pizza hut 7 cheese

KFC

chicken chop

macaroons

vanilla milkshake


double cheeseburger

fettucini carbonara

oreo shake cool blog

biskut famous amos

Setelah penat search semua gambar2 tuh maka banyak jugak lah yang aku teringin nak makan nye,..kalau mcm nie banyak jugak duit aku kene keluar..hahah..masalh nye sape nak temannn...??hehe..aku pun terliur plak tengok gambar2 nie..mari kite usahakan sama2..hihi

Tuesday, November 8, 2011

Laju tak anda menaip??

Kalau nak test kepantasan anda menaip sama ada laju ke tak pergi lah dekat link ini TEST.

 Lihat dan cubalah ambik ujian ini..memang lenguh tangan lahh..hehe

Sunday, November 6, 2011

Hari Raya Aidiladha..

Salam aidiladha semua..


Hari nie raya haji aku tak balik kampung pon..leh pecaya x?hehe..pecayalah..sebab nye malas nak balik kampung..takde orang pon kat kampung.yelahh..aki dan wan aku takde..dieorang g haji 24 hb 10 haritu..dieorang pergi dengan mokde n pokde aku.bulan 12 nanti baru balik malaysia semula..semoga dieorang selamat pergi dan pulang...


   Nie entry pasal perjalanan kiteorang nak pergi hantar aki dan wan g haji..hehe..sekali dengan entry hari raya aidiladha hari nie..jadi maybe entry kali nie panjang sikit kot..rajin2 kan lah diri baca tau..hehe..


   22 hb 10 dekat kampung ade buat kenduri doa selamat sikit sempena pemergian ke tanah suci nie..aku balik kampung hari sabtu tu sampai majlis dah nak habis..sengal je..haha..semua orang dah lama ada kat kampung.nie semua gara2 perubahan fikiran saat2 akhir..ingatkan nak g terus hari ahad ke KL tpi x jd plak..sampai2 kampung ada lagi orang lah..ingat semua dah balik..ada yang tak datang lg pun..menu hari itu ialah mee kari.tak tau lah sape plak yang masak..


   23 hb 10 bngun pagi2 sebab nak gerak ramai2 atau dalam erti kata yg lain konvoi..dari temerloh nak pergi ke KL..siap2,pakai lawa2 semua dan lepas tu gerak lah..bila sampai highway semua hilang..ade yang advance ade jugak yang lambat..hahaha..tak tentu hala dah kononye nak konvoi sangat kan..destinasi?pergi rumah pokde aku dekat segambut..mmg duduk sini je sepanjang kat KL nie.ptg sampai tuh g klang dekat GM Klang..g shopping2 jerk..hehe..


   24 hb 10 bangun mcm biase maksu aku ajak g giant batu caves..nak cari barang aki dan nenek aku yang mane tak cukup lagi tuh.aku pun shopping dan sepupu2 aku yang lain..kiteorang beli coklat banyak2 nak bawak malam nie..g mane?haha..tnggu...sampai2 rumah katering dh hntar makanan..nasi arab yang sedap..fuhh..meleleh..malam tuh hantarlah aki,wan,pokde n mokde aku dekat kelana jaya.check in terakhir sebelum naik flight..kat sini lah perpisahan berlaku..sedih lah plak..sampai pukul 9 malam lebih mcm tu.siap nye semua proses pukul 12 pg lebih..smpai rumah pukul 1pg n then aku n sepupu aku tlong basuh2 pnggan n bekas2 makanan.pukul 2pg makan nasi..kebulur tau sebb dok melantak coklat je..


   25 hb 10 plan yang tak dirancang lagi sebab nye pagi2 tak nak pergi..dah nak ptg baru nak plan g mandi air terjun.last2 g dekat sungai pusu..ingat nak mandi dekat tempat yg ade swimming pool tpi tutup sbb nak cuti..jd mandi je sungai tuh..hehe..best mandi ramai2 nie..seronok woooo...ptg tuh mokcik,pkbusu,mkngah n pkItam dh baik kampung..tinggal je aku ngan kak ain kt rumah tuh.malam tuh abg ngah(sepupu aku,suami kak ain) banje makan lepas hntar bacik balik rumah dkt shah alam..hehe..


   26 hb 10 pagi2 g rumah mkjang hntar btu sungai untuk buat tungku sbb nk bersalin tak lama lg.lepas tuh balik kampung nak hntar msdare aku yg tumpang kereta aku nie..lepak2 dekat kmpung jap lpas tuh baru balik kuantan..habiss.


   Menu hari raya haji tahun nie soto.mak aku yg buat bkan aku..haha..konon2 nye ajak2 kwan2 skolah dtg tpi yg dtg sikit je..ade yg balik kg ade jgak yg ntah xtau g mane..emm..biarlah..lpas dieorg dtg rumah aku,aku ikut dyra g jalan2..hehe..g rumah die je makan2 n then balik rumah..penat plak..tpi x best sngat sbb semua xde..tak happening lngsung mcm dulu2..semua dh besar kan..hehe..


Bubye,

VIDEO CLIP Falling IN Love..

Friday, October 28, 2011

HORMON TAK STABIL


  • Perubahan perasaan yang tidak menentu samada didalam fasa pra-haid atau tidak
  • Selalu cepat marah – sukar mengawal perasaan
  • Cepat merubah fikiran serta perasaan
  • Menangis tanpa sebab tertentu
  • Lesu serta kurang bertenaga
  • Kemerosotan daya ingatan
  • Selalu merasa gelisah
  • Kerap pening kepala
  • Hipoglisemia atau merasa tidak menentu serta tidak bermaya dalam 1 atau 2 jam selepas makan
  • Nafsu makan yang meningkat
  • Sukar untuk menurunkan berat badan atau berat semakin meningkat dengan cepat
  • Mengalami jerawat degil
  • Mengalami ruam-ruam panas serta berpeluh pada waktu malam
  • Alopesia atau keguguran rambut
  • Hilang minat terhadap seks
  • Kulit kusam dan tidak berseri
  • Kulit berminyak
  • Hirsutisme atau peningkatan jumlah rambut halus pada tubuh badan atau wajah (misai halus)

Thursday, October 27, 2011

Confusing,in dilema..

Salam semua..




  Aku ada sesuatu nak share dengan korang semua nie..nak tau aku sekarang rasakan yang amat payah hidup sepanjang belajar kat matrix nie..aku tak tau kenapa dan secara serius nye aku nak belajar kat tempat lain..aku tak boleh catch up lah pelajaran kat sini n agak susah untuk aku..aku rasekan yang aku adalah student paling bodoh sekali..aku tak terer..tolonglahh..aku tak nak kecewakan my parents tapi dalam masa yang sama memang aku tak boleh nak carry sangat lahh..masa entry nie ditulis aku tengah final exam..serius sangat2 yang aku dapat rasa result exam aku teruk sangat2..aku tak tau nak buat macam mane dah..harapan,impian,semangat dekat sini semua dah hilang..susah nak explain kalau korang tak rase sendiri ape yang aku rase..nanti kalau dapat result teruk aku mintak maaf lahh..tu je yang mampu aku buat.aku tak boleh nak buat lebih dari itu..


       Kalau keluar dari sini aku nak pergi mane plak yerk?emm..dapat tawaran poli kos seni bina..ok ke x?menyesal dulu aku tak mintak rayuan U kalau tak mesti dapat...aku tak tau.tolonglahh..aku takut nak cakap dengan parents aku tapi aku memang tak bolehh..setiap hari aku fikirkan tentang tekanan hidup dekat sini..blog nie je salah satu tempat yang boleh aku nak luahkan perasaan..aku nak luah dekat saper lagi..kalau korang tengah baca entry nie tolong bagi idea n pendapat ok..aku hargai sangat2..thankz :-)









Friday, October 7, 2011

I'm sorry...I cant..

Assalamualaikum semua..


    Pasal ape ntah tiba2 aku punya tajuk entry agak2 sedih je nie..takde ape2 lah..sebenar nye tajuk itu luahan untuk BLOG aku nie lah..yelah..aku kurang ada masa untuk update blog pasal busy belajar lagi..jadi tiba2 rasa bersalah terhadapt blog nie..hahaha..walaupun tahun nie lagi banyak entry yang aku selalu update..
   Maaflah semua pembaca2..bukan tak nak update blog tapi kekangan masa yang menyebabkan blog ini jadi begini..hehe..tunggu aku habis belajar lah baru aku rajin sikit kottt nak update blog nie setiap hari...sekian sahaja cerita sedih ini..


p/s:bilalah nak naik earning nuffnang aku nie..tolong bagi tips skit.

Monday, October 3, 2011

All Your LOve..

Salam semua..

    Nape tajuk entry aku kali nie pasal ALL YOUR LOVE plak??hehehe..jeng,jeng,jeng...ini adalah nama tajuk album inggeris pertama idolaku..sape lagi kalau bukan datuk siti nurhaliza..dah tentu2 album inggeris pertama..tentu2 jugak aku beli..baru dapat beli hari jumaat minggu lepas..nasib baik CD tuh ade tinggal satu..tunggu aku beli lah tuh.hehe..
     Nama pun album inggeris..dalam nie ade 10 lagu inggeris yang ditulis oleh komposer dari Australia..album nie dikeluarkan oleh syarikat anak tiri datuk siti iaitu Adib.setelah mengharungi macam2 dugaan dan cabaran untuk memastikan album ini siap..akhirnya pada 26 haribulan september,album ini telah dilancarkan..sebelum pelancaran album ini,pada 22 haribulan dah ade dekat pasaran..dengar2 cerita sekarang nie tengah cetakan yang kedua pulakk..laku kottt...
nie lah cover album..lawa kann.dlam nie bnyak lagi gmbar2 datuk siti yang lawa..kalau korang smeua beli album nie sure tak rugi..
     

Thursday, September 15, 2011

Raya datang lagi..2011

Salam semua...


    Yeayy..tahun nie dapat beraya dan pastinya lebih gembira lagi sebab raya tahun nie semua saudara mara saya balik kampung..meriah tak payah cakaplahh..sepanjang seminggu duduk kat kmpung tuh hari2 tido lewat sbb syok sngat berbual nye..hari ahad aku balik kampung,dua hari sebelum raya..balik kuantan semula hari sabtu sbb sabtu tuh ada kenduri..lepas kenduri baru semua balik ke negeri masing2..hehehe..
   Sebelum raya macam biasa persiapan kemas2 rumah,gosok baju,isi kuih dalam balang,tolong memasak n paling penting malam tuh main bunga api n mercunn..hehe..rumah tak payah cakap lahh..riuh rendah macam buat kenduri..dengan suara budak2 duk main kejar2,terjerit sana sini..dengan suara para ibu dan bapa berborak dan suara2 ahli2 remaja macam aku duk bergosip dan bersembang,...hehehe..
    Pagi raya takdelah awal sangat aku duk bersiap...lepas siap2 pakai baju,makeup kiteorang ramai2 ada sesi fotografi keluarga..lepas tuh salam2 bermaaf-maafan n dapat lah duit raya..tengahari tuh lepas zohor bermulalah sesi merayap ke rumah2 saudara mara yang lain dengan berjalan kaki dari rumah ke rumah beramai-ramai..aku jalan kejap je..pastuh naik kereta..haha..
    Raya kedua baru pergi beraya keluar dari kampung..kali nie memang kene naik kereta lahhh..kalau tak mampus..ahhhh..semputttt nantii..hahaha..banyak jugak pergi rumah orang sampai aku tak larat nak makan dahh..hehehe..lepas nie layan gambar2 je lah yerkk...



















Saturday, August 27, 2011

Berbuka puasa bersama-5Sains 2010

Salam semua..


   Semalam,26 haribulan ogos 2011 saya bersama kawan2 saya iaitu Dyra,Shila,Intan,Luqman,Izuan n Harith keluar sama2 sebab nak berbuka bersama2..setelah beberapa bulan tak jumpe sbb semua bz belajar di tempat yang berbeza,semalam je lah masa yang sesuai untuk jumpe..itu pun ade yang tak balik lagi n ada yang tak dapat nak joinn..sorrylah korang..tarikh lain tak leh nak buat dah..fully booking.hehe..


   Keluar rumah dalam pukul 2 ptg g megamall kuantan dgan dyra..tq dyra!naik kereta..mak die hntar.lpas tuh lepak2 dekat megamall tuh,jalan2,window shopping,shopping skit2 n aku beli novel..sebelum tuh kiteorg g booking restoran ayam penyet..berbuka nnti kat situ.lepastuh tnggu budak2 laki dtg nak main bowling same2..lama jugak kiteorg main bowling tuh..yelah ramai kan..dgan perangai sorang2 yang agak poyo..aishh..haha..
  Lepas main bowling tuh jalan2 pusing satu round megamall tuh and then tnggu waktu berbuka kat restoran tuh..izuan g bawak murtabak mase tuh.tpi mmg best lah murtabak tuh..terbaekkk..hehe..kiteorang pun makan dengan kebulurnya..konon lah macam setahun tak makan..huhu.lepas tuh balik tunggu kakak dyra jemput..jalan kat luar jem giler kott..dah macam duk K.L aku nie..hehe..
    Balik dalam pukul 10 malam smpai rumah..mmg penat giler lah aku hari tuh..heheh..kat bawah nie gambar2..tengok2 je lah erk..