Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Monday, July 5, 2010

CUTI BERSAMA PROTON..

Sebenarnye dah lama cerita cuti nie tapi tak ada masa nak buat,..jadi tertangguhlah.sori bagi followers2 yang ternanti2..bukan sengaja..nak mencuri masa untuk tulis blog nie bukan senang..

Cuti kali nie best sebab free je..hehehe..last year baru beli k
ereta baru jadi dpat baucer bercuti proton nie 3 hari dua malam.kiteorg bercadang nak pergi masa hari hol 7/5/2010.hari hol tuh hari juamaat tapi check-in hotel hari khamis..

Pagi khamis dalam pkul 7 lebih semua d
ah bersiap n bersedia nk berangkat pergi ke Cameron Highlands..bnyak lagi tempat pilihan tapi kteorg xpernah lg pergi cameron.Dari kuantan pergi cameron ikut Batang Kali n naik cameron ikut tapah..jalannye agak kecil n bengkang bengkok jugak lah..bg saya xde lah tnggi sngat tapi untuk org yang gayat mmg takut klau tengok kat bwah tu..hehehe..



mak aku yg bwak kereta naik cameron..




permandangan dari dlam kereta..


Sampai kat cameron terus check in hotel.kiteorg pilih hotel Rosa pasadena..ok jugaklah hotelnyer..sbb lame perjalanan n tak mkan lagi jd bila smpai hotel rehat skejap n pergi cari kedai mkan nk mkan..memang dah lama sngat nie..susah jgak r nk cri kedai..last2 jumpe kedai tepi jalan..lauk pun ok jugak kiteorg pun mkan.. Lepas mkan tuh g cari2 tempat2 best nak melawat esok cm strawberry farm,tea farm..jlan punyer jlan akhirnye jmpe lah tempat2 nyer..sje je nk tgok2 lgipun.. Mase kat Kea Farm berhenti kejap coz nk tgok2..alih2 de mkanan pe lgi beli lah..hahaha..wlaupun dh mkan td..huhuhu..yg best jagung rebus yg fresh..manis sngat..



pe r adik aku termenung tuh??




which one my car??belakang tuh..exora..



strawberry coklat yang sedap..

Esoknyer lepas je breakfast kiteorg bersedia nak pergi melawat tempat2 best..mula2 pergi Bea farm..tapi x g smpai bwah pun..jauh..pastu g BOH Tea Centre..mmg syok r mnum teh atas bukit smbil tgok ldang teh..jlan nk g kat tmpat nie pun leh than mencabarnyer..hahaha..tapi memang fresh udara kat ldang teh nie..sejuk mata memandang.. Then,kiteorg pergi taman rama2..sy n adik2 je msuk..tgok rama2 n ader jugak serangga n haiwan2 lain.. Pastuh kiteorg pergi ladang strawberry..kalau nak beli strawberry tak boleh lagi coz takut nnti esok nak balik dah lembik..sje2 g melawat ladang..yg best nyer tak de org pun ikut kiteorg nie jd bergambar sakan lah mcam ladang sndiri.klau nak curi2 makan pun boleh tapi xnak..haram kot..hahaha...



bergmbar dekat bea farm..


Belakang tuh ader air tau..



Ldang teh yg dpat dilihat mse nak g Tea BOH..


Dah sampai...



Tengah mnum teh...syok habis..



Adik aku yg kecik..aleeya..