Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Monday, July 5, 2010

CUTI BERSAMA PROTON..

Sebenarnye dah lama cerita cuti nie tapi tak ada masa nak buat,..jadi tertangguhlah.sori bagi followers2 yang ternanti2..bukan sengaja..nak mencuri masa untuk tulis blog nie bukan senang..

Cuti kali nie best sebab free je..hehehe..last year baru beli k
ereta baru jadi dpat baucer bercuti proton nie 3 hari dua malam.kiteorg bercadang nak pergi masa hari hol 7/5/2010.hari hol tuh hari juamaat tapi check-in hotel hari khamis..

Pagi khamis dalam pkul 7 lebih semua d
ah bersiap n bersedia nk berangkat pergi ke Cameron Highlands..bnyak lagi tempat pilihan tapi kteorg xpernah lg pergi cameron.Dari kuantan pergi cameron ikut Batang Kali n naik cameron ikut tapah..jalannye agak kecil n bengkang bengkok jugak lah..bg saya xde lah tnggi sngat tapi untuk org yang gayat mmg takut klau tengok kat bwah tu..hehehe..



mak aku yg bwak kereta naik cameron..




permandangan dari dlam kereta..


Sampai kat cameron terus check in hotel.kiteorg pilih hotel Rosa pasadena..ok jugaklah hotelnyer..sbb lame perjalanan n tak mkan lagi jd bila smpai hotel rehat skejap n pergi cari kedai mkan nk mkan..memang dah lama sngat nie..susah jgak r nk cri kedai..last2 jumpe kedai tepi jalan..lauk pun ok jugak kiteorg pun mkan.. Lepas mkan tuh g cari2 tempat2 best nak melawat esok cm strawberry farm,tea farm..jlan punyer jlan akhirnye jmpe lah tempat2 nyer..sje je nk tgok2 lgipun.. Mase kat Kea Farm berhenti kejap coz nk tgok2..alih2 de mkanan pe lgi beli lah..hahaha..wlaupun dh mkan td..huhuhu..yg best jagung rebus yg fresh..manis sngat..



pe r adik aku termenung tuh??




which one my car??belakang tuh..exora..



strawberry coklat yang sedap..

Esoknyer lepas je breakfast kiteorg bersedia nak pergi melawat tempat2 best..mula2 pergi Bea farm..tapi x g smpai bwah pun..jauh..pastu g BOH Tea Centre..mmg syok r mnum teh atas bukit smbil tgok ldang teh..jlan nk g kat tmpat nie pun leh than mencabarnyer..hahaha..tapi memang fresh udara kat ldang teh nie..sejuk mata memandang.. Then,kiteorg pergi taman rama2..sy n adik2 je msuk..tgok rama2 n ader jugak serangga n haiwan2 lain.. Pastuh kiteorg pergi ladang strawberry..kalau nak beli strawberry tak boleh lagi coz takut nnti esok nak balik dah lembik..sje2 g melawat ladang..yg best nyer tak de org pun ikut kiteorg nie jd bergambar sakan lah mcam ladang sndiri.klau nak curi2 makan pun boleh tapi xnak..haram kot..hahaha...



bergmbar dekat bea farm..


Belakang tuh ader air tau..



Ldang teh yg dpat dilihat mse nak g Tea BOH..


Dah sampai...



Tengah mnum teh...syok habis..



Adik aku yg kecik..aleeya..


Friday, February 5, 2010

Cuti -cuti malaysia..

Nie sbenarnyer cerita lama tapi dijadikan baru lah ye sebabnyer xletak dalam entry lg..last year masa cuti pnjang seperti biasa mak aku g blajar kat kelantan..dlam 22 hhb tuh kiteorg pun pergi lah jemput mak aku kat kelantan(mentang2 dah ada kereta baru)..duduk kat kelantan tuh semalam je..lepas tuh bermulalah cuti2 mlaysiaku..


cuaca berkabus..sejuk tau.. rasa pun dah mcam kat luar negara.


mse on the way..lalu kat banjaran ttiwangsa..sejukk..


kat tsik banding..lawa tau.. nie tasiknyer..

23 hb..PENANG.


Jambatan pulau pinang n wajah2 kepenatan bila sampai..
dri kelantan terus pergi ke penang...mule2 ingatkn nk tido kat penang tapi susah n jalan yg amat jem di sebelah pulau tuh so,tido dekat sg petani..

24 hb.KEDAH,PERLIS,PERAK.



Sawah padi n gambar kat menara tuh..tgah tgok teropong bndar alor setar..

Dri sg petani tuh kiteorg pun nk pergi Perlis..singgah mkan kat Kedah n pergi naik menara alor setar..smpai perlis kiteorg pergi Padang besar,..beli je pe2 yg ptut ingatkan murah tpi cm sme je harga barang2 tuh..x jauh sngat bezanya..


25 hb.PERAK.


Dekat taman tasik taping..x berhenti lalu je..sbb tuh xde gmbar pose..

Malam nie tido kat perak..dekat skit ngan k.l dah coz esoknya nk kene g k.l plak de sepupu bertunang..


26 hb.SEGAMBUT.
Sampai sbelum tengahari kat k.l.mkan2 kat mjlis bertunang tuh..lpastuh mksdare semua plan nk g jlan kat k.l.


suasana


26 hb.SHAH ALAM(malam)
Malam tuh pergi shah alam tido rumah mokcik aku..tapi mak n ayah aku x g skali..aku n adk aku yg kedua je ikut skali..dlam 3 kereta jugak r pergi berhijrah tuh..hehehe

27 hb.SHAH ALAM

Pagi esok tuh bru mak n ayah aku dtg kat rumah mokcik aku..plan kiteorg hari nie nk pergi pasar karat kat depan stadium shah alam n then wet world shah alam..beli mkanan kat pasar then trus g mandi..


best mandi..tiket pun murah je..


27 hb.RAWANG(malam)

Malam tuh pulak dengan mencapai kata sepakat kiteorg nak pergi rawang pulak rumah maksu aku..bile dh rmai sdare duk k.l mmg cm nie jdnyer..

28 hb.GOMBAK

Sebelum balik semuanya nk singgah dulu rumah maknjang aku pulak..makan tengahari kat situ..ptg bru blik..aku blik kuantan n ade yg blik kg kat temerloh..

Tamatlah sudah percutian kali nie..hehehe..mmg penat tapi best..tahun nie pun akan dibuat lagi mcam tuh..

Saturday, January 30, 2010

2010..

Sempena tahun 2010 nie aku x post pe2 entry pun..hehehe..sorry semua..bukan xnk tpi masa kurang nak ada..ye r tahun nie aku kn nk spm..biasa nyer aku on9 fb jerk..xpe2 bnyak cerita dh ada tapi x diluahkan je..nnti2 ye??
Tapi jangan risau..blog nie tetap akan ada cuma x berapa nak aktif je..heheheh..