Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Thursday, October 15, 2009

Sesuci lebaran..

Bkan nak cerita pasal lagu dato ct tapi aku nak cerita pasal raya harituh...sorry sngat2 klau wt entry nie lmbat...nk wt cm ne...mse x menginzinkan..

----------------------------------------------------------------------

TEMERLOH

Sehari sebelum rye tuh aku balik kmpung..thun nie semua balik jd memang meriah..happening bkan main rumah aki aku tuh...kecoh,gamat..memang kalah jom heboh...huhuhu..aku memng suke bile semua blik nie...bleh ngumpat,gosip..mcam2 lg..malam raya tuh kami main mercun,bunga api...memang syok habis...siap main lawan dengan jiran kt kampung lagi..


tengah main bunga api n mercun..

Pagi raya tuh macam biase memang kena bangun awal2 pagi..tapi aku bangun tak r pagi sangat..penat sebab malam tuh aku tido lambat dengan sepupu aku...pagi tuh antara menu yang ada ialah nasi hujan panas,nasi himpit n kuah kacang,lontong n ketupat..banyak??memang banyak tapi tu pun boleh xcukup tau...ye r makan untuk 50 orang..lepas kaum2 lelaki balik sembahyang raya seperti biasa pada pagi raya tuh kami bersalam-salaman dan bermaaf-maafan...dapat duit raya jugak tau...huhuhu..petang tuh kami pergi beraya kat rumah sedara-mara yang rapat2 je...hehehehe...


Budak2 kecik nie pagi2 dh siap..


Family aku..


Antara sepupu2 aku..


Rombongan nak g beraya..

Raya kedua tuh baru kami pergi berjalan2 keluar kampung pergi beraya...tapi tak banyak rumah pun yang kami pergi sebab masa xde..menu raya kedua nie pulak kami semua makan mi bandung..makanan sampingan lain pun ade...kuih raye banyak ada tapi ade satu kuih yang sedap tuh aku ngan maksu aku habiskan...hahahaha...
Raya ketiga semua dah nak balik...my family nak balik kampung belah ayah aku pulak kat johor..

---------------------------------------------------------------------------

JOHOR

Sampai kat johor ade saudara mara yang lain..masa mula2 sampai tuh memang aku penat sangat so xde mood nak cakap or layan orang...bila esoknya baru aku layan...huhuhu...malam tuh memang ade banyak mercun n bunga api...apalagi aku main je r...sampai habis...esoknya pegi raye kat rumah2 yang selalu kami g beraya n then kami duk kat johor 3 hari 2 malam jerk..pastuh balik rumah..







---------------------------------------------------------------------------
KUANTAN

Hari sabtu,raya ke 8 kalau xsalah aku,mak aku buat open house...bukan besar-besaran pun..juz ajak jiran2 n kawan2 rapat je...raya tahun nie macam best je sebab banyak open house yang ada n semua aku pergi..entry untuk open2 house lain pulak...hehehehe..