Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Friday, May 29, 2009

TaG

1.WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
>i think not..


2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?
>last thursday


3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
>not really i think...so bad.

4. WHAT IS YOUR FAVORITE LUNCH MEAT?
>Steak...hahaaha...yummy..


5. DO YOU HAVE KIDS?
>no lah...still study.


6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON, WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
>of coz...i like to have frenz that like to jokes...hahaha


7.DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
>no...not ever.


8.WOULD YOU BUNGEE JUMP?
>fantastic....mybe.


9.WHAT IS YOUR FAVORITE CEREAL?
>dont like lah...


10.DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
>Yup..


11.WHAT IS YOUR FAVORITE ICE CREAM?
>vanilla + strawberry...


12.. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
>their face..


13.RED OR PINK?
>both i dont like...


14.WHAT IS YOUR LEAST FAVORITE THING ABOUT YOURSELF?
>i dont like when i too push people listen to me..


15.WHO DO YOU MISS THE MOST?
>My cousin,k.ain...hahaha..


16.DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
>Yes...but i dont mind when they want to complete this as long as they do it..


17.WHAT COLOR PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
>Pants brown...shoes no lah..


18.WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
>spongebob voice coz my sis is watching it..


19.IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOR WOULD YOU BE?
>blue,black n white...

Sunday, May 24, 2009

TaMaN NeGeRi eNdAu-RoMpIn

Semalam aku n family aku g r rompin...adk aku yg no 2 je xnk ikut coz die de klas...rugi tull...best sgt smalam...sbenarnye kteorg g sne coz de mensyuarat guru2 sluruh pahang...mak aku kn guru...hehehe...lpas daftar nme tu bleh blik dh so ayah aku ajak r g kt htan lipur endau rompin.



Nie gmbar yg aku ambik mse on the way nk g rompin...actually xde pe pun yg menarik sbenarnye...sbb tu r xde bnyak pic yg aku ambik..lbih bek aku lyan lagu dato ct lg best...huhuhu



Gambar2 perjalanan je...



Lepas tu bermulalah perjalanan kteorg ke hutan lipur tu...jauh jgak r nk msuk kt dlam untuk smpai kt situ..aku pun dh mula rse bosan dh mse tu...aku pun ambik je r pic pkok2 kt stu..






Mybe gmbar2 nie nmpak gerak2 skit coz dlam kete kn msti r gerak...huhuhu...


Jaln yg agak sunyi..

Pkok nie mmg ade kt situ..mse nie dh smpai.


Mak aku n adk2 aku on the way nk g air terjun...mndi..







Kt sini r tempat kteorg mandi tu...sjuk jgak r air nye...


Gmbar mse kteorg mndi xde r coz aku je yg suke ambik2 pic nie jd dh siap mndi bru aku ambik gmbar nie..


Sebelum blik bnyak aku ambik pic2 sndri wt kenangan...hehehe.tpi aku xnk r ltak kt sini sume...hehehe...
Adik aku yg bongsu...girl tau..



BUdak gemukk...huhuhu...


Me...
Tu je r entri blog aku kali nie...
Byeeeeeeeeeeeee..............

Friday, May 15, 2009

HAPPY TEACHER'S DAY!!




TEACHERS!!
Without u my world will dark...
I will not know anything if u not teach me..
Always care for us..
Always want to help us..
But sometimes we easily make u hurt..
U dont care all that..
U still teach us..
Ur love is so great..
Today is ur day..
I just can do all this 4 u..
But i always remember u..
In my heart..
In my minds..
Thankz 4 all the thing that ur did 4 us..
Hope u can accept this..

Friday, May 8, 2009

StRaWbErRy...




Emm..sbab aku xtau nk post entry ape dah jd entry kali nie aku nk cte psal strawberry...npe strawberry?sebabnye aku suke mkan buah tu..sdap..selain tu buah strawberry nie bnyak khasiatnya...

Mule2 aku xbrape suke sngat mkan strawberry nie tapi lepas idola aku dato ct ckap yg die suke mkan strawberry cicah coklat..aku pun cube r test skali...memang sdap..coklat cair dalam mulut bersama rasa strawberry...arghhh...terus terpikat..after that aku pun slalu jgak r beli strawberry...huhuhu.
Khasiat strawberry..

Strawberi bukan sahaja cantik buahnya, tapi banyak juga khasiat. Aneka makanan dan minuman berasaskan strawberi dihasilkan.Strawberi sejenis buah herba yang rata-ratanya memiliki 200 biji kecil. Ada sekitar 700 jenis strawberi.Salah satu jenis spesiesnya bernama Fragaria Chiloensis L. Jenis ini yang banyak terdapat di negara Amerika, Eropah dan Asia.Warna merah pada strawberi masak ada khasiatnya. Warna merah itu kerana ia kaya pigmen warna antosianin dan mengandungi agen antioksidan yang tinggi.Tujuh zat antioksidan yang ada pada strawberi lebih tinggi dibandingkan buah atau sayuran lain dan ia lebih efektif mencegah proses oksidasi pada tubuh.Oksidan ialah proses hancurnya jaringan tubuh kerana radikal bebas. Oksidan juga bertanggungjawab pada proses penuaan.Strawberi yang kaya vitamin C sangat bermanfaat bagi pertumbuhan kanak-kanak. Kandungan gulanya sedikit dan sesuai untuk diet bagi penghidap diabetes.Strawberi yang dimakan teratur dapat menghaluskan kulit dan membuat warna kulit terlihat lebih cerah dan bersih. Khasiat yang terkenal lainnya adalah anti kedut.Strawberi juga ada khasiat yang boleh memutihkan atau membersihkan permukaan gigi serta kuat melawan radang sendi.Daun strawberi juga berkhasiat kerana memiliki zat astringent.Tiga hingga empat cangkir air hasil rebusan daun strawberi sehari, dapat menghentikan cirit-birit.Keperluan harian vitamin C orang dewasa dapat dicukupi oleh lapan buah strawberi (98mg).

Antara gambar2 strawberry yg sedap...lpas tgok nie mesti rse cm nk g beli trus strawberry..