Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Monday, April 20, 2009

HaRi kElUaRgA..

Hari keluarga yg brlangsung pd 18 april nie hnye r anjuran tman prumahan tmpat aku duduk nie je..bnyak aktviti yg de mse tu..yg pling best mlam..sbb pe??bce r dulu bru bleh tau..

PAGI

Pukul 8 aku bgun awal2 pgi sbb nk g senamrobik kt taman..aku mmg suke senamrobik sbb aku nie psukan senamrobik skolah..hehehe.slah stu sbb len nk g nie sbnarnye nk slim..hehehe..bleh ke??Aku g r kt lokasi acara nie berlangsung..kt mne?kt tman permainan blakang rumah aku je..aku g pagi tu ngan 2 org kwan aku..kteorg pkai bju sme.yelah dh berjanji..nie de skit pic..







Mse nie mlas dh nk wt..boring..gmbar pun dpat snap dri blakang je..mlas nk g dpan..



Mse nie snap je pic dri jauh..pnas.time nie tgah sukaneka..


PETANG

Petang nie xde pe2 sgat..juz msak2 untuk jmuan mlam nie..mak aku je g.aku mlas nk g..tdo kt rmah lg best..

MALAM
Nie part yg pling aku ske..mkan..hehehe.mlam tu de jmuan.Antra mkanan yg de ialah sate,lemang,nasi n lauk,ayam bakar..antra lauk yg de ialah ikan pari msak asam pedas,sotong msak pe ntah,smbal belacan,ikan masin,daging msak gulai n pe ntah..


Nie je pic yg sempat nk ambik mse tgah ambik mkanan..
Gmbar mkanan tu sume xsempat nk ambik coz gelap n mmg lupe sbb trus mkan je..huhuhu..

Sunday, April 19, 2009

HaNtU N HaDiAh..

Seperti yang dijanjikan ini adalah cerita semasa hari anugerah cemerlang pada 11 hribulan yang lepas..wlaupun dah lama tapi aku kene jgak wt cerita nya..yelah kan dh janji..huhuhu..ejoy yourself with this story..

Pada pukul 7.30 pagi aku datng kt skolah dgan memakai bju T wrne ptih n sluar track wrne htam..aku jgak bwak bju skolah sbb nk pkai lpas berlakon nnti mse ambik hdiah..Smpai skolah g cri ckgu n duk kt blakang pntas..siap2 sume..aku kne jd hantu n xpyah nk pkai make-up.so,kteorg tgok je org len bersiap2 nie.nnti kteorg juz pkai topeng,kuku n bju(yg dibuat dri plastik)..





Pic2 yg dpat d snap..b4 persmbhan..atas pntas skolah..dgan kwan2 n ckgu2..


Lpas tu kteorg pun wt perfomance..ingtkan nk ltak videonye tpi lmbat sgat load.mlas r..
Then,lpas siap wt perfomance tu aku pun g slain bju sbb lpas tu dpat hdiah plak..

Antara hadiah2 yg aku dpat hri tu..


Sijil mteplajaran terbaik kh (ERT)..


Dlam smpul surat nie de duit..RM60..


Hdiah nie dpat with sjil..de bku dlam nye..


Nie r sume hdiah nye..xbnyak pun..
Thats all for kali nie..

Thursday, April 16, 2009

MaSiH tAk bErKeSeMpAtAn..

Hmpir sminggu jgak x update blog nie...boring plak rsenye xde pe2 nk update.Sbnarnye bnyak yg nak di update kan tpi mse tu xde..Insyaallah esok atau lusa aku update sume cte skali..huhuhu.baru btul..Mesti pembaca2 blog aku nie bosan bce kan??xpe2..tbe2 aku dapat ilham...


SOALAN

APA PENDAPAT KORANG BILE KITE SUKA KT SOMEONE TAPI MACAM BERTEPUK SEBELAH TANGAN??APA YANG PTUT KITE BUAT??

KADANG2 KITE RASA MACAM X DIHARGAI TAPI ENTAH R BTUL KE TDAK.APE YG PTUT KITE BUAT??

BILE SESEORANG TU ADE NGAN KITE RSE CAM HAPPY TAPI BILE XDE KITE RSE SUNYI..PTUTKAH KTE CARI ORANG TU BLIK..

*slelah jwab soalan2 kt atas tu tau..dlam ruangan komen.

Friday, April 10, 2009

DrAmA N AnUgErAh cEmErLaNg..

Lme dah aku xtulis kat blog nie...mcam terbiar plakk..huhuhu.kesuntukan mse yang buat aku xsempat nak buat perkara biasa yg aku biasa buat..esok tbelah mse yg aku tunggu2 persembahan drama di anugerah cemerlang..rase sdih pun ade jgak sebab lpas nie kene xde dah drama.kene fokus on stdy plak coz de ujian bulan april n mid term exam..
So,esok aku kene pkai kostum aku for persembahan tu..actually aku jd hantu..kje nye kne kcau org yg bertapa dgan duit..lpas siap2 aku berlakon tu nnti aku kne tukar bju skolah plak sbb lpas tu aku kne g atas stage ambik hdiah plak..aku dpat 2 je hdiah..x r bnyak sgt pun tpi alhamdulillah r dpat..
Lagi aku nk cte pe plak ye?

Wish good luck to Dato ct untuk ABPBH hri ahad nnti..aku hnya mampu mmberi sokongan dri jauh je..smoga berjaya merangkul anugerah penyanyi wanita popular n bintang paling popular..

SeKiAN..

Friday, April 3, 2009

GeRaMnYa aKu!!...Bz n tRuS Bz..

Pada 2 april,smalam r tu.Nk tau ape jd kt aku??aku mengamuk dalam kelas..sebab ape?aku nk cte r nie..de sorng bdak nie,laki..biar aku pnngil die # je..si # nie memng ske sgt skitkan hti aku..mmg dah lme jgak r aku pendam je..bdak2 pompuan len pun xske ngan die nie..prangai die nie bkan tahap SENGALZ dh..tpi bleh wt org gler..smalam aku mcam ejek2 r ngan die..die ejek aku,aku ejek die..pastu aku tlis smthing kt papan htam..pastu die cm trase je die pun pdam je smbil tu ckap aku Bodoh!Eeee...bengang dh tu..then,aku ckap r kt die yg die nk trase wt pe..nmpak sgt die mmg cm tu..mse tu die tgah pegang manila kad yg digulung2..mybe aku ckap tu die bengang jgak trus die pkul aku ngan manila kad tu.Stakat pkul kt bdan ke xpe lg nie die pukul kt kpale aku...aku memang pantang org main2 kpale aku..aku pun kejar r die..then,die lari..aku ambk penutup tong smpah kelas aku..smbil tu aku kejar r die..aku pun baling kt die..tpi mse tu xkena plak.Die pun lari kluar klas.Aku tutup r grill kt kelas aku xnk bg die msuk..pastu aku xsedar yg die bwak duster blackboard tu..die ketuk2 r kt grill tu.habuk tu sume kne r kt aku..mkin Temper aku di buatnye.. aku pun g kt blakang kelas cri2 kayu or smthing.Aku pun jmpe kayu n aku ambk je r..bwak kt depan ngan perasaan yg memang thap baran dh nie..Bile die msuk je klas n g tmpat die.mse tu die xsdar aku g kt die n trus pkul die ngan kayu yg aku pegang tu 3 kali..memng kuat r..sume yg de dlam klas aku pndang je aku..tkut pun korang kt aku..bdak # tu pun mcm shock jgak r.mybe xsangka yg aku wt cm tu skali kt die..tpi mmang pdan mke die..puas hti aku..

Aku pnat gler akhir2 nie..blik skolah cm bse..pastu dlam kul 3.30 kne g skolah blik coz de practise drama..blik rmah smula dlam kul 6.memang pnat sgat2.hmwork lg nk wt,stdy lg..ish2..dh mcm kje office plak aku rse..tpi tu sume untk drama prctse for hri anugerah cmerlang..kne r wt btul2.biar org tgok skolah aku nie cm bgus je..hehehe..