Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Sunday, March 29, 2009

NoT FeELiNg wElL..

Assalamualaikum untuk sume pembaca My Blogz nie..

Ntah kenapa dua tiga hari nie badan rase x shat je..mcam nk demam pun de jgak..smalam blik dri skolah pg tu coz de ltihan drama trus je bdan rse pnaz n tekak rse skit.Dengan cuaca pnas je kt sini boleh mnyebabkan aku kne demam pnas..hrap2 shat r coz nnti ssah nk g prctise drama..dh r next week kne perform dh.Bkan perform cm bse2 nie tpi dpan sume org.Ye r...mse tu anugerah kcemerlgan..
So,korg doa2kn r aku shat ye??

Friday, March 27, 2009

HrI NIe g jLAn-jAlAn..

Boring btul hari nie..so td g r kuar jalan2 ngan family kat East Coast Mall ataupun nme glamour orang2 kuantan pnggil nye EC Mall.Shopping complex nie sbnarnya bru bkak..xsmpai stahun lg..bnyak shop2 kcil de kt dlam nie..alah EC Mall nie ala-ala Mid Valley.Cm tu r..bnyak kedai2 brang2 branded dlam nie..mmg best r klau g..







Antara kdai2 yg ada dlam EC Mall nie..

Sbenarnya bnyak lg kedai dlam nie tpi snap skit je..xkan plak nk ambk gmbar sume kdai kan?
Lepas tu kteorg g mkan plak kt kdai area2 jlan nk blik rumah..bkannye ape.Jlan nk blik rmah aku tu mmg bnyak kdai2 mkan n org2 kuantan yg lain slalu dtang sni nk mkan ikan bakar..tpi td aku xmkan ikan bakar bkan ape boring..hehehe..



Kt sni r kteorg mkan..

Mkanan yg aku pesan..black pepper steak.
Dan diminum bersama fresh wtermelon juice..
Mmg sdappp...

Sebelum blik dri EC Mall td smpat jgak snggah dlu kt Big Apple bli donut..
Antra donut yg aku bli dri jnis pink pnther,kiwi,cheese,iceberg n chocolate..
Tu je r cte aku untuk hri nie..bye..

Monday, March 23, 2009

PeRcUtIaN Yg mEnYeRoNoKkAn...

Pada hari jumaat haritu aku n all my familyzz g holiday kt area2 kemaman,terengganu..lbih kurang satu jam setengah dri rumah aku..Rmai jugak r yg pergi dlam 5 kereta..Ayahku hnya hantar aku n adik2 ku sje coz die kje..aku duk r situ ngan sdare2 aku sume..Ayah sedare aku dah sewa banglo.De 5 blik dlam banglo tu..Kami sume duk sne 3 hari 2 malam..memang best..Mcam2 yg kami buat..aku tdo ngan spupu2 aku n mak sdare aku dlam stu blik..bayangkan r satu bilik tdo 5 org..tpi xpe rse best coz dpat bersame2 ngan familyzz..


Nie lah banglo yg kmi duduk slame 3 hari..


HARI PERTAMA

On the first day kami tak wat pe2 pun..yelah penat.berehat je..petang tu je kteorg g swimming pool..






Antara aksi2 menarik dlam pool..sakan btul kteorg mandi..

Malam tu plak kami g mkan2..dah kenyang blik pulakk...n tbe r mse untuk tdo..hahahaha...

HARI KEDUA


Barulah kteorg g jlan2...mule2 kteorg menuju ke santuary turtle..dalam sejam stengah jgak r duk kt stu..tgok2 penyu n then snap2 gambar.Lepas tu kami g kt tepi laut.de psar kt situ..nk beli ikan n seafood..untuk BBQ mlam nti..Ptg tu plak cm bese mandi swimming pool lg..hahaha.



Perjalanan dri banglo kmi ke tempat nie hnya beberapa minit je..
GMBAR2 KT SANTUARY PENYU


Pintu masukk..


Antara penyu yg ada kt stu..


Comel kan anak2 penyu nie??


Bergambar kenangan sebelum balik..

Then,kami sume g kt sini plak..tempat nie dekat je ngan banglo kami..
GAMBAR2 DI PASAR..

Ikan2 yg msih fresh..


Pemandangan kt tepi laut tu..
Malam tu plak de wt BBQ...tpi gmbarnye x de lg r..nti ble dh de bru sy paste kan kt sini..
HARI KETIGA
Balik...nanti kte jumpe lg erk??

Thursday, March 19, 2009

Bubye sume....kelasku semakin kurang orang..

Hari ini aku akan pegi ke Cherating..dapat r jugak aku nk tenangkan fikiran bila berada di sana nanti sbelum bukak sekolah nti..Seperti yang aku dah janjikan nti aku akan snap gmbar2 dan akn ku paste kan di sini buat tatapan pengunjung2 blog aku nie..Aku dan spupu ku akn bekerjasama untuk membuat tngkapan gambar yang pling baik sgat hehehe..De ke spupu aku bgtau yg die tu ratu snap picture..oh...please r...rse cm nk pitam ble aku dengar cm tu die bgtau aku..hehehe..jgan mrah erk??Tpi mmg ko tu xbgus sgat pun..Di sana nti aku akn kenekan die kerana die tlah membuatkan ksabaran aku tercabar..jge2 je r ko nanti..

Bercerita psal sekolah plak...so sad r.Dlam kelas aku sekarang nie tnggal 20 org je..bukak skolah nti lg 2 org nk pindah..so tnggal lg 18 org..skit gler tu beb...Tkut plak yg kelasku nti kne tutup..di mana aku nk blajar nti.Nanti mybe xjgak coz ckgu pun ckap kelasku xtutup..Tpi memang xbest r xramai org dlam kelas..nti jd x happening..ARGhH !!SO boring..

Smpai sini je r cte ku kli nie..nti len2 mse aku tulis lg..

Sunday, March 15, 2009

HaRi yG PaLiNg bOrInG SkAli..

Hari nie sangatlah bosan skali..dah lah hujan turun tanpa henti2 dari pagi tadi.nak kuar pun xleh..cuti skolah nie nampak nye duk rumah je r..aku memang xsuke mcam nie.kalau xhujan bleh jgak aku g pantai lepak2 ngan kawan2 sambil tu leh gosip2.hahaha..tapi x pe kot.insyaallah hari jumaat nie my sdare sume nk dtg n then nk g holiday kt cherating coz dh de sewa banglo..emm...klau ikutkan mmg aku nk ikut jgak..xkire r..klau maksu bce nie hehehe jgan lupe tau jmput sy...nanti klau aku g sne aku akan ambk gambar bnyak2 n then paste kan kt sini wt tatapan korang sume berserta ngan report nye skali...ok r.byee..

Saturday, March 14, 2009

PADA CINTANYA..

Cabaran menduga..
Meninggalkan luka..
Membuatkan ku tegar..
Lepaskan semua..
Namun dalam jiwa..
Penuh dengan cintaaaaa..
Tak mampu ku hindarinya..

Mengapa berdusta..
Menciptakan luka..
Hampaku melara..
Menjadi mangsa..

Namun ku percaya..
Di dalam doa..
Pastikan datang bahagia..

Cerita dunia..
Hanya sementara juara hanyalah cinta..
Walau dicerca..
Walau dihina..
Tak mengapa..sementara
Walau diduga..
Walau terseksa..
Aku setia..
Pada cintanya..

Ku tawarkan cinta
Kau balaskan lara
Tapi aku redha ku yakin kudratnya
Tidak ku memaksa
Malah ku percaya..
Cinta penaluk semua..

Aku wanita..
Bukan boneka..
Ku tidak akan melutut pada ego si dia
Aku percaya..
Ada cahaya..
Melindungi si pencinta suci dan lara..
Oooooooooooo.....

Walau dicerca..
Walau dihina..
Tak mengapa..sementara
Walau diduga..
Walau terseksa..
Aku setia..
Pada cintanya..


*Nyanyian--Dato ct nurhaliza*

Saturday, March 7, 2009

CiNta cInTA??

CiNtA..

Ramai org yg inginkan cinta nmun sbb cinta jgak rmai org yg kecewa.Kenapa perkara mcam nie terjadi??adakah sebab cinta itu mmg menyakitkan atau pun slah dri sendiri yang tdak tahu menghargai cinta??perkara2 macam nie memang kita x boleh elak lg.

CinTa sEjAtI..

Semua pastinya inginkan cinta yg sejati.hanya bahagia yang datang setiap hari.sungguh indah jika semua itu berlaku.tapi bukan cinta nmenye jika sesekali kite tdak rse cemburu atapun marah.

CinTa tErDEsAk..

Kadang2 manusia asyik memikirkan tentang cinta.akhirnya mengambil keputusan yg drastik untuk trus berpasangan dgan org bru kenal dlam mse beberapa bulan malah boleh jadi jgak hanya beberapa minggu..bahagia ke mcam nie??sekadar ingin menunjukkan yg diri kite nie 'laku'.sume nie xde mknenye...

Friday, March 6, 2009

First time..

Huh..aku sungguh xsangka yg aku dh buat blog sndiri.Nie de r first time aku buat blog nie.Ntah jd ntah x..aku xtau r tu.Segala kisah yg berkaitan dgan aku akan aku tuliskan di sini.Sebagai panduan,teladan atupun jgak sebagai bahan bacaan dan ketawa.hahahaha...ntah pe2 je aku merepek kt sini.Tapi xpe r...aku harap..........................................(xleh bgtau) berjaya.