Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Featured Posts

Saturday, January 30, 2016

N.E.W Beginning

Hai semuaa,,,,

it is already in 2016..setahun merehatkan diri daripada dunia blog..tetibe rase nak start blogging balik.tengok traffic view,ramai jugak yang visit..hurm..thanks semua

kalau macam nie each day kene fikir topic yang interesting nk update..so,nnti lah saya fikirkan semula..bila dah ade topik baru lah boleh discuss macam2 kan? hehe..tu je la as a beginning of the year.

 hope u will have a great year in 2016 :)

Thursday, July 17, 2014

CT Race

SALAM SEMUA :)

   Lama kot tak update blog..akhirnya nak update blog jugak sebab dh start cuti sem semula..kali nie nak cerita pasal ct race..since aku nie kan peminat tegar siti nurhaliza...dpt plak belajar kt shah alam..senang lah aku nak ctrace join sitizoners nie..dah banyak kali jumpa die..shah alam,kuantan semua aku kejar..ikut tempat bila aku ader n bile aku free..mostly aku free kan masa aku nk jumpa die..
  sampai de orang tanye x bosan ke jumpa die..well,bile kite buat sesuatu yg kite suke..takkan pernah bosan lah jawabnye..huhu

ader lah beberapa gambar aku dengan kak siti..mostly susah nk ambik gambar dengan dia..kalau aku malas n ramai orang time tu aku borak je dengan die..tunggu kat kereta lepas tu borak macam2..haha..lame tak jumpa kan..klau aku die prasan nnti die mesti tnye lame xdtg jumpe die..haha..malu lah kite..student busy study lg.paling xleh bla bile dpt kiss n love u dari die..tak tido malam aku.hahaha

nie gambar2 yang bersama n tak bersama 




Ader yg malas aku ambik gmbar..

Saturday, April 12, 2014

Aku keliru

                                                                                     Salam semua..


  Dah lama tak berkesempatan nak menaip di sini..blog aku yang dah lama tak jenguk..cuma aku akan taip bila aku takde ruang untuk berkongsi apa yang aku rasa.apa yang aku fikir..ini je tempat yang agak private bagi aku.walaupun korang ada baca tapi takpe..sebab korang tak kenal n tak tau kisahnya.hehe

  Aku cuma mampu sayangkan orang je sekarang nie tapi tak berani nak ada apa2 hubungan dengan sesiapa yang aku sayang.sbb aku takut.perasaan takut dikecewakan,perasaan diabaikan,ditinggalkan tu kuat..aku rela tgok orang yang aku sayang nie dengan orang lain walaupun aku kecewa.asalkan aku tak rasa lagi benda yang menakutkan itu..nampak macam pentingkan diri..aku rela kecewa sekarang bukan nanti..aku taknak org yang tersayang nie nnti kecewa dengan aku.aku tak suka sakitkan hati orang sbb aku tau rase sakitnya macam mane.
 Aku juga terikat dengan janji yang aku akan tunggu dia sampai bile2..sejak dia hilang,aku lost..aku cuba kuat,ingat semua pesanan dia..dan satu je yang aku tak mampu buat.cari orang lain..aku pernah cakap dekat die yang aku tunggu dia dan kalau dia tak nak aku pon aku tetap tunggu walaupun aku sorang..sunyi sangat.aku rindu dia sangat2..tapi aku tau dia tak pernah ingat kat aku..
  Aku kenal dengan beberapa orang lain dan perasaan sayang tu wujud secara tiba2..aku dah bertahan terlalu lama untuk tak sayangkan orang lain selain dia.jadi bile aku makin rasa orang tu suka aku,aku akan pergi jauh sebab aku nak hubungan hanya sebagai seorang kawan.aku sayangkan orang lain..atau aku yang ikat diri aku dengan janji terhadap dia? aku keliru,confuse,sedih..kalau aku ade jawapan semua nie tak payah aku fikir macam nie.

For u,the one yang i banyak mention pasal u dalam blog i..sekarang u dah hilangkan diri.and i tak tau where have u been and where are u.lama dah i sayangkan u and i tetap tunggu u sampai sekarang..bukan senang i nak lupekan u macam tu je.and i tau salah satu sebab u hilangkan diri ialah u xnak i terus berharap dengan u.U suruh i jadi orang yang ada harapan,impian..tapi u juga yang akan musnahkan semua tu?? come back because everyone miss u.

Friday, December 27, 2013

Bila awak takde..

hai semua..

 Lama tak update ape2..sejak2 busy study nie..smpai sekarang..sekarang dh study week..next week final..tp study pon tak lagi..mood hilang..semua hilang..tambah2 bila dia jugakk hilang..aku hilang arah..

  Dia yang aku selalu cerita tuh..kiteorg okay..smpai satu hari..12/11/2013..aku ingat last msg kiteorg..lepas tu die dah deactive fb die..sasau aku cari die..ingtkan sekejap je..tp smpai sekarang 28/12/2013 die still tak activekan smula fb dia..giler aku kan..terkesan jugak aku..mula2 tu i'm cryingg every night think of the lost.macam mne die..kenape die buat mcm nie..aku tanya semua org..takde yg tau..atau ade yg tau tp buat2 xtau..takpe lahh..aku terima..dia tak nak terima aku,aku terima..tp die dah risaukan semua orang..yang paling tak tahan part org cerita pasal die yang aku pon tak tau btol ke tak..aku mmg kenal die tp tak lah sepenuhnya..cerita macam2 nie buatkan kepercayaan aku goyah..aku nak percaya siapa aku pon xtau..kawan2 dia tnye aku mane die pergi.aku pon xtau nk jwab mcm mane.aku pon xtau sbb die..n aku pon tgah mencari dia..jadi,aku jawab yg termampu je.
  Kalau die kembali??aku nak tanya dia satu2,banyak perkara yang aku nk cerita..bnyak benda aku nak tau.yg paling penting aku rindu dia sangat2..sekarang aku dah boleh terima tp kadang2 akan dtg satu masa yang aku terlalu rindukan dia smpai air mata aku keluar lagi..bnyakk dh membazir tu..de org suh aku move on.aku cuba tp aku tak dpt buang die..aku takleh nk cuba sayangkan org lain bila aku dh syg kt seseorg tu..susahh untuk aku buat mcm tu..ermm :'(
     Aku penah janji dgan dia nak tnggu dia..smpai skarang aku tnggu dia..aku tnggu siang,mlam,pg,ptg..kalau awak baca nie..awak tau sape..saya de fb awk je..yg lain sume xde..sy xtau nak cari awk mcm mne..awak jauh dekat sana..please come back..without u i fell empty..kenape u buat mcm nie..i xtau..perlu ke smpai mcm nie..u tau i mcm mne kan..i terima u seadanya..jangan pergi mcm nie..u lukakan i sangat2..
  
  Baca semua conversation kita,tgok gmbar u buat i sedih sorang2..nnti dtg balik tau..take care.. :)

Wednesday, October 9, 2013

I am a student again..

Salam semua...

       Lama giler aku tak update blog kan??haha...bukan malas..tpi sejak entry sedih2 je beberapa kali kuar..aku takde idea nak update aper..nie baru ader idea semula..banyak dh draft dlam otak nie nak letak dalam blog..tunggu ader mase je..hehe...sorry kawan2..sekarang aku dh study balik..dulu masa rajin update tu pon sebab dah habis matrik..jd penganggur..sekarang dh jadi student semula..

     Nak tau???sekarang aku dah belajar semula dekat uitm shah alam..ha..sape2 yg ader dekat sini nak jumpe dengan aku bleh je..aku suke keluar dengan kawan2 aku nie..sebab bosan duk sini..kawan2 matrik semua jauh..yg ader kt sini pon busy..jd tak nak lah kacau dieorg..aku g lah tambahkan kawan2 baru lagi..haha..kos ape aku ambik??kos pengurusan pembinaan..well.,cita2 aku kan nk jadi arkitek..tpi macam tak leh dpt je dgan result yg ade.so,dpt kos nie pon mcm happy..ape2 je yg berkaitan dgan pembinaan semua aku belajar..termasuk lukis pelan..huhu...giler suke!!

    Jadi..spent time kt sini dah jarang..FB je aku rajin on..blog nie nak update kene ade idea dulu..baru bleh..lpas tuh kene pakai lappy..syok sket nak menaip..maklumlah..kita takde tab (tetibe je) hahaha..harap korang2 brsabar menunggu entry terbaru ye..haha...korang tunggu ke??haha..perasan plak..

tgok gmbar aku untuk lpaskan rindu korang tu..hahah...motif sngat kan??


next update:: --my family--

Sunday, August 18, 2013

Makin lemah ke?

Salam semua..

  Sorry..,hari nie dan bnyak lg post tak seceria dulu..aku ingatkan aku dah cukup kuat untuk terima semua nie..tpi dah seminggu lebih..aku makin lemah..,sakit..tak kuat untuk terima kenyataan..setiap kali sebelum pejam mata.,aku tgok gmbar die..bila terjaga..dia orang pertama aku teringat..kenapa sampai aku jd mcm nie..kita bukan ade ape2..kita cuma kawan..cuma saya yang sayangkan awak lebih dari tu..tpi saya ingatkan takde ape lame2..tapi saya salah..makin sakit semua nie..hurmm.. :'(

  Aku tak pernah mcm nie..even when aku break haritu pon tak sesedih nie..yes!!i know what i feel..am i love u too much?until i get hurt the most?yes..,i tau yg u pnah ckp jgan syangkan u..nnti i sakit..tgok..org dgil kan.slalu kene terima ape2 tindakan yg dh dibuat..aku tak benci die..tpi makin sayang..dan lebih menyakitkan bila aku kene tipu diri aku..yang aku anggap dia hanya seorang kawan..

  Dah lahh..my tears cannot stop..every night..i cry..becoz of u..
Take care all :)


Thursday, August 1, 2013

not even a word

Salam semua..



    Hari nie..hari sedih..sedih sangat tak tahu lah..aku selalu menangis sebab dia..dia yang aku suka tu..yang selalu aku ceritakan tu..kali nie aku sedih..sebab aku akan pergi tinggalkan dia..tak nak kacau dia dah..biarlah dia bahagia...haritu die dah putus..aku pun single..kiteorang rapat..dia anggap aku kawan je..but aku dah tersayang dekat dia..mula-mula..aku tak berani..aku kumpul kekuatan...lepastu bagitau die..die tak cakap ape..tak pergi tinggalkan aku..cuma rasa kiteorang sesuai jadi kawan..aku tau dia sayang lagi ex die tu..takpelah..aku simpan je perasaan ini..perasaan aku..bukan boleh tipu..sakit tahan perasaan sayangkan seseorang bila setiap hari orang tu ada dengan kita..walau bukan depan mata kita.,tapi ada dekat dgan kita..dan aku rasa lain..dia boleh buat aku sedih., dan boleh gembirakan aku semula..dia je..kadang2 aku rindu jugak dekat dia..err..selalu..bukan kadang2...tpi cuma bila tak terkawal..mula aku duduk fikirkan dia..ape yang die buat.,die dah reply msg kt FB aku ke belum..benda2 tu bermain dalam kepala aku..aku macam sasau sorang2...even kiteorang nie just close fren.tpi macam2 kiteorang share..problems,our life and almost everything yg berlaku..sweet tak??haha..dan bile kiteorang mengarut2..mulalah tak leh berhenti..hehe...mcm seronok je kan..seronok..sbb aku leh rapat dgan dia.dengan mcm tuh je..hanya sebagai seorang kawan..biarlah..aku tak nak paksa prasaan dia.hati bukan senang nak paksa..bukan senang jgak nk berubah..aku tak nak dia sedih..aku jaga dia..jangan berani usik dia..mmg kene nnti dengan aku.. :)
   Haritu..aku dah slow talk dengan ex dia..sebab dua2 saling sayang lagi kan..takkan nak break mcm tu je kan..tanpa sedikit pon aku pedulikan perasaan aku yang terhiris,berdarah nie..aku cakap dengan ex dia suruh terima dia..dia sayang sangat..bla,bla,bla..aku g bgtau dia benda same..dengan harapan aku dapat satukan dia semula..no worries..aku agak kuat..tapi lepas tuh memang air mata macam hujan lah turun..hati sakit giler..aku rela..korbankan perasaan sendiri untuk dia..pilihlah siapapun..aku cuba untuk terima..
   
 

  Sekarang..aku dah tau yang dia dah couple semula..not bad..baguslah..aku tumpang gembira walaupun hakikatnya air mata seperti hujan yang turun..ntah bila nak berhenti..sakitnya menipu diri sendiri okay sedangkan tak..sakitnya melihat orang yang kita sayang gembira dengan orang lain..sakitnya tak dapat memiliki..sakitnya menyayangi dalam hati..semoga awak bahagia orang tersayang..selagi perasaan saya ada..saya tunggu awak..cari je lah bila-bila awak nak..sekarang..,saya jarakkan diri dari awak..jaga hubungan elok2..maaf..,tak dapat ada dengan awak sbb benda tu akan buat saya lagi sakit..take care
   :')